2012-06-01 23:18:04
Φωτογραφία για Σουλτς: Άψογα προετοιμασμένη η Κύπρος για την προεδρία της ΕΕ
Αισιοδοξία για την επιτυχία της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς διαπίστωσε ότι... «η Κύπρος είναι άψογα προετοιμασμένη».

Σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία μετά από συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και τους επικεφαλής των κυπριακών κομμάτων, ο κ. Σουλτς επισήμανε ότι διαπίστωσε πως όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ιδεολογίας, προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση, στην πολιτική που θα χαράξει κατά τη διάρκεια της προεδρίας. Σπάνια, συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε και εξέφρασε το σεβασμό του προς τα κόμματα.

«Γνωρίζω», πρόσθεσε, ότι «ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Κυπριανού δεν είναι και οι στενότεροι, πολιτικά, φίλοι, αλλά το γεγονός ότι για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής στηρίζουν την κυβέρνηση με καθιστά ευτυχή».

Προσφωνώντας τον κ. Σουλτς, ο Γιαννάκης Ομήρου, επισήμανε ότι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής αλληλεγγύης, συναίνεσης και αποδοχής μιας δικαιότερης κατανομής βαρών μεταξύ των κρατών- μελών, αποτελεί το εχέγγυο για περαιτέρω πρόοδο στις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί τη συνένωση όλων των δυνάμεων για μια Ευρώπη πιο ανθρωποκεντρική, πιο δίκαιη, πιο συνεκτική και πιο αποτελεσματική, με περισσότερη διαφάνεια, πιο ορθολογιστική διακυβέρνηση και μεγαλύτερο διεθνές εκτόπισμα.

Για την προώθηση της διεύρυνσης, ο κ. Ομήρου είπε ότι η θετική προσέγγιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας θα συνεχίσει να εδράζεται στις αποφάσεις, πρακτικές και διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες. Η άρνηση όμως της Τουρκίας να αναγνωρίσει την κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «συνιστά πρόκληση για ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια», κατέληξε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ