2023-08-10 09:00:06
Φωτογραφία για Θα πάει η Κύπρος Eurovision  μέσω Fame Story;



Αλλαγή πλεύσης με εθνικό τελικό για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision του 2024, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας. Μπορεί να είχε γίνει γνωστό ότι στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού θα εκπροσωπούσε τη γειτονική μας χώρα ο νικητής του talent show «Fame Story», το οποίο επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση μέσω του καναλιού Star με οικοδεσπότη τον Νίκο Κοκλώνη, αλλά φαίνεται πως τελικά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.



Απεναντίας, η διαδικασία της Eurovision 2024 στην Κύπρο θα προχωρήσει -εκτός απροόπτου- με απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη από το ΡΙΚ, όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές. Αλλωστε, ο Αντριου Λάμπρου που εκπροσώπησε φέτος το νησί της Αφροδίτης στον διαγωνισμό με την μπαλάντα «Break my broken heart» τα πήγε μια χαρά.



Οσο για τον λόγο για τον οποίο ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας πήρε αυτή την απόφαση; Το ζήτημα που προέκυψε αφορά την εμπλοκή του ιδιωτικού καναλιού Star στη διαδικασία επιλογής τραγουδιού για την Κύπρο

. Το Star δεν είναι μέλος της EBU, αφού δεν αποτελεί κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ενώ δραστηριοποιείται για τη διαδικασία επιλογής τραγουδιού για την Κύπρο επί ελληνικού εδάφους, δηλαδή σε διαφορετική χώρα απ’ αυτή για την οποία γίνεται η επιλογή του τραγουδιού.



Έτσι σύμφωνα  με την Espresso,το ΡΙΚ θα διοργανώσει έναν μίνι τελικό τον Ιανουάριο. Αφού πρώτα προχωρήσει σε ανάθεση σε καλλιτέχνη, αυτός ή αυτή θα ερμηνεύσει τρία τραγούδια σε ένα τηλεοπτικό show με την παρουσία κοινού. Από αυτά θα επιλεγεί εκείνο που θα εκπροσωπήσει τελικά την Κύπρο στη Eurovision του 2024.



Πάντως άνετα μπορεί να γίνει ανεπίσημα η ανάθεση στον καλλιτέχνη που θα κερδίσει το σόου του Star  χωρίς να πει κανείς τίποτα. Άλλωστε με τι δικαίωμα θα μπορέσει η EBU να αποκλείσει έναν καλλιτέχνη;



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ