2018-05-18 09:42:32
Φωτογραφία για Την απώλεια ακοής μπορεί να αποτρέψει η υγιεινή διατροφή!
Η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος στην προστασία της ακοής μας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Nutrition».

Ερευνητές του Νοσοκομείου Brigham and Women’s μελέτησαν τη σχέση μεταξύ τριών διαφορετικών διατροφικών σχημάτων και του κινδύνου απώλειας ακοής σε δείγμα 70.966 γυναικών που είχαν πάρει μέρος στη μελέτη «Nurses’ Health Study II» και είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 22 χρόνια.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι μια υγιεινή διατροφή όντως σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο απώλειας ακοής στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή ή διατροφή προσαρμοσμένη να συντελεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης, είχαν κατά μέσο όρο 30% μικρότερο κίνδυνο μέτριας ή σοβαρής απώλειας ακοής, συγκριτικά με συνομήλικές τους που δεν εφάρμοζαν τα συγκεκριμένα διατροφικά πρότυπα.


Επιπλέον, σε μια υπο-ομάδα 33.000 γυναικών για τις οποίες υπήρχαν αναλυτικές πληροφορίες για την ακοή τους, διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος μειωνόταν πάνω από 30% αν είχαν ακολουθήσει μια διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ψάρια, δημητριακά και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

«Το να τρως καλά συντελεί σε καλύτερη υγεία και αυτό είναι σίγουρα επιβοηθητικό στο να μειώσεις τον κίνδυνο απώλειας της ακοής», σχολιάζει η Σάρον Κουρχάν, επιδημιολόγος στο αμερικανικό νοσοκομείο και κύρια συγγραφέας της μελέτης.

Πηγή: in.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ