2018-05-18 13:38:15
Φωτογραφία για Επιστολή προς τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΠΙΣ
Θεσσαλονίκη, 16 Μαΐου 2018

Αρ. Πρωτ.:2505/Γ

Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Π.Ι.Σ

Κύριε Πρόεδρε,

Με δεδομένο ότι οι σχεδιασμοί του ΥΥΚΑ , μέσω του ΚΕΣΥ, για τις επιστημονικές εταιρείες συναντούν την αντίθεση τους καθώς προωθείται επέμβαση στα διοικητικά τους, από κοινού με την Πρόεδρο του Ι.Σ Πατρών κ. Άννα Μαστοράκου, και Ι.Σ Ζακύνθου κ Παύλο Καψαμπέλη καταθέσαμε σχετικό καταδικαστικό ψήφισμα στη Γ.Σ του ΠΙΣ στις 24/2/2018.

Δηλώσατε έλλειψη ενημέρωσης και δεσμευτήκατε να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ του ΠΙΣ. Στις επόμενες δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ του ΠΙΣ 16/3/2018 και 27/4/2018 δεν συμπεριλάβατε το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Με κοινή επιστολή μας ,σας ζητήσαμε το θέμα να τεθεί στην συνδιάσκεψη των Προέδρων στις 28/4/2018. Αρνηθήκατε να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ του ΠΙΣ στις 27/4/2018 όταν το θέσαμε εκ νέου και τέλος στην συνδιάσκεψη των Προέδρων μόλις σας καλέσαμε να καταδικάσετε την παρέμβαση του Υπουργείου στην αυτονομία των Ιατρικών Εταιρειών λήξατε τη συνδιάσκεψη άμεσα λόγω του προγραμματισμένου γεύματος.


Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν επιθυμείτε το Δ.Σ ή οποιοδήποτε άλλο όργανο του ΠΙΣ να λάβει θέση στο θέμα, παρότι αυτό αφορά το σύνολο των επιστημονικά ενεργών συναδέλφων, ώστε η κυβέρνηση να νομοθετήσει ανενόχλητη.

Επανερχόμαστε όμως και σας ζητούμε να συγκαλέσετε έκτακτο Δ.Σ (εν ανάγκη μέσω SKYPE ή δια περιφοράς), καθώς το τακτικό έχει ορισθεί για τις 2/6/2018, ώστε να υπάρξει θέση του ΠΙΣ για το θέμα, έγκαιρα.

Ο Πρόεδρος

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ