2012-06-02 00:36:10
Φωτογραφία για Ουρές ταλαιπωρίας στις Εφορίες λόγω κλειδάριθμου και τέλους επιτηδεύματος
Τέλος επιτηδεύματος και κλειδάριθμος στέλνουν τους πολίτες στα γκισέ του μητρώου των εφοριών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τις τελευταίες ημέρες ουρές... ταλαιπωρίας και εκνευρισμός. Υπομονή συστήνει ο διευθυντής της ΔΟΥ Λαμίας στους φορολογούμενους που δεν έχουν λάβει ακόμα τον απαραίτητο κλειδάριθμο για την υποβολή της ηλεκτρονικής φορολογικής δήλωσης και επαναλαμβάνει πως οι κωδικοί πρόσβασης θα αποσταλούν στο σπίτι.

Ταλαιπωρία περιμένει και όσους έμειναν χωρίς δουλειά αλλά δεν έκλεισαν το μπλοκάκι με το οποίο αμείβονταν. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαπίστωσε ότι πέρυσι 240.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες υπέβαλαν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ή δεν υπέβαλαν καθόλου δήλωση.

Με επιστολές λοιπόν τους ενημερώνει ότι έχουν την δυνατότητα μέχρι 14 Ιουνίου να προχωρήσουν σε εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών, ώστε να αποφύγουν το τέλος επιτηδεύματος.


Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να κλείσουν τα βιβλία τους θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διακοπής στο τμήμα μητρώου της εφορίας στην οποία υπάγονται.

Όσον αφορά στους αποβιώσαντες η Γενική Γραμματεία έστειλε την ειδοποίηση σε αυτούς για τους οποίους δεν έχει γίνει ενημέρωση του συστήματος για το θάνατό τους. Σε περίπτωση θανάτου οι κληρονόμοι οφείλουν να ενημερώσουν το Μητρώο TAXIS της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. χωρίς να δεσμεύονται από την καταληκτική ημερομηνία (14 Ιουνίου), εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε1.

Στην ΔΟΥ Λαμίας οι φορολογούμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται από τους υπαλλήλους στο μητρώο στον 1ο όροφο Δευτέρα με Πέμπτη. Καμία συναλλαγή δεν γίνεται τις Παρασκευές ενώ την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας της αργίας του Αγίου Πνεύματος η εφορία θα μείνει κλειστή και την Δευτέρα.
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άδωνης VS Ούρφ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άδωνης VS Ούρφ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ