2018-05-18 21:30:34
Φωτογραφία για ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟΝ!
Σήμερα, δεν θα ήθελα να σας μιλήσω για τα Δημοτικά Συμβούλια, και για την Αντιπολίτευση, Μείζονα ή Ελάσσονα- για την γραμμή που κρατάει και τον τρόπο που επηρεάζει τις αποφάσεις που παίρνονται στα Δημοτικά Συμβούλια!

Τι να πεις για την Αντιπολίτευση του Δήμου μας; Πως να την περιγράψεις;

Οι προτάσεις μας και η πολιτική συμπεριφορά μας, είναι για τα σκουπίδια.

Άσχετα αν ψηφίζουμε θετικά ή αρνητικά, δεν είναι παραγωγική η συμβολή μας στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Άλλοι κάνουν στείρα αντιπολίτευση, άλλοι επιθετική, άλλοι εκδικητική, άλλοι χαριτωμένη, άλλοι ηλίθια, ή για χαβαλέ. Όπως και να έχει, τελικά δεν παίζει κανένα ρόλο! Ρόλο παίζουν, όμως, οι αποφάσεις αυτών που κυβερνούν, αυτών που δημιουργούν. Αυτών που κέρδισαν τις δημοτικές εκλογές.

Παρόλα αυτά με αναγκάζουν και είναι πολύ δύσκολο να κρατηθώ, να μη μιλήσω, με όσα κάνουν.


Για παράδειγμα, ήρθε ένα θέμα στην "Διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος" για μια υπόθεση που ανέκυψε λόγω διαρροής προσωπικών εγγράφων ενός δημότη μας σε τοπική εφημερίδα , από υπάλληλο του Δήμου.

Τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει ήταν με κακόβουλο κίνητρο, με θρασύτατη πονηριά και με σκοπό να εκθέσουν τον Δημότη. Τα διοχέτευσαν σε εφημερίδα με αποτέλεσμα να διασυρθεί ο Δημότης αλλά με βασικό στόχο τον διασυρμό του Δήμου!!!

Καταλόγισαν στον Δήμο και στον Δημότη παράνομες πράξεις.

Το αποκορύφωμα είναι ότι όλα αυτά τα στοιχεία έφτασαν στην εφημερίδα με την διαμεσολάβηση Δημοτικού Συμβούλου!!!

Πρόκειται για Δημοτικό Σύμβουλο, ο οποίος λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής του με τα δημοτικά δρώμενα του τόπου, έχει οικειότητα με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, και με αυτόν τον τρόπο, οτιδήποτε και να ζητήσει από του υπαλλήλους, όσο παράνομο και να είναι, να το θεωρούν εξυπηρέτηση.

Αυτό, όμως δεν είναι το χειρότερο. Είναι ότι ο Υπάλληλος στην απολογία του αρνείται τα πάντα, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν απόρρητα, ότι του τα ζήτησε πιεστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος και ότι τον ξεγέλασαν!!!

Όταν μάλιστα, δεν υπάρχει καμία εξουσιοδότηση για την δημοσιοποίηση των εγγράφων από τον Δημότη, ή έστω κάποια έγγραφη αίτηση για αυτά τα έγγραφα, αυτό είναι έγκλημα.

Ακόμη, όμως και αυτό, δεν είναι τόσο τρομερό!!!!!

Το χειρότερο είναι αυτό που συνέβη όταν κληθήκαμε να λάβουμε πειθαρχικά μέτρα στον Υπάλληλο ώστε να τιμωρηθεί, και να μην επαναληφθεί , όπως προβλέπει ο νόμος για κάτι τόσο σοβαρό!!! Στην σύνθεση της "Διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής" συμμετείχε και Αντιδήμαρχος, που είναι και ο προϊστάμενος του Υπαλλήλου! Είχε το θράσος να μην ψηφίσει θετικά για την, έστω, τυπική τιμωρία του συγκεκριμένου Υπαλλήλου.

Όλο αυτό το γεγονός, μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά περιγράφει τον σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο έχουν φτάσει ορισμένοι να κάνουν πολιτικές χάρες αδιαφορώντας για την κοινωνική επίπτωση που έχουν αυτές οι πράξεις, οι οποίες υπονομεύουν το μέλλον το δικό μας, αλλά και των παιδιών μας.

Έφτασε στο σημείο ο Προϊστάμενος του υπαλλήλου, που είναι και Αντιδήμαρχος, να αφήσει να πάρει τέτοια διάσταση το θέμα, ενώ θα μπορούσε να πάρει μέτρα άμεσα και δραστικά!

Αντίθετα, ταυτίζεται απόλυτα μαζί του!!!!! Παίρνει το μέρος του και φτάνει στο σημείο να ζητήσει από την Επιτροπή να μην του επιβληθεί καμία, απολύτως ποινή.

Το τραγικό είναι ότι στην κοινωνία μας "χάθηκε η μπάλα", με την φτηνή δικαιολογία το λεγόμενο "πολιτικό κόστος".

Δεν δικαιολογείται τέτοια ανοχή.

Δεν δικαιολογείται τέτοια απάθεια.

Δεν δικαιολογείται τέτοια σύμπνοια με την σύμπραξη και ταύτιση σε τέτοιου είδους καταστροφικές πρακτικές.

Η απόλυσή, ΟΧΙ του υπαλλήλου, αλλά του αντιδημάρχου, είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να γίνει, μετά από αυτό τον επαίσχυντο χειρισμό της υπόθεσης, που δεν φανερώνει μόνο ανικανότητα, αλλά συναίνεση και συμμετοχή σε πράξεις πιθανής διαφθοράς.

Επιτρέπει σε τέτοιου είδους πρακτικές να διαιωνίζονται. Πρακτικές που είναι οικείες σε αυτόν και δεν του προξενούν απέχθεια, γιατί δεν τις θεωρεί παράνομες.

Έχει διαβρωθεί ηθικά και δεν έχει καμία συναίσθηση των ευθυνών του. Αυτό τον καθιστά επικίνδυνο για το γενικότερο ήθος που πρέπει να διέπει τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Εύχομαι να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες της απόφασής του, να έχει το σθένος να παραδεχθεί την ανικανότητά του και να παραχωρήσει την θέση του σε κάποιον πιο ακέραιο και ικανό.

Η μόνη πράξη που του μένει, τελικά, η παραίτησή του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ