2018-05-18 21:58:27
Φωτογραφία για Η ιστορική μνήμη και ο συνάδελφος Βύρων Δάβος
Την Τρίτη, 8 Μαΐου, στα γραφεία της ΠΕΑΠΣ πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, με κεντρικό σημείο της την απόδοση τιμής σε ένα εξαιρετικό συνάδελφο, τον αφυπηρετήσαντα αξιωματικό Βύρωνα Δάβο.

Ο 91χρονος συνάδελφος, υπηρέτησε ευδόκιμα στο Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι το 1980 όπου και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Επιπυραγού. Πέρα από την υπηρεσιακή του πορεία ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο.

Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών.Έγραψε πολλά ιστορικά και ποιητικά έργα. Επίσης κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες εφημερίδες της Ηλείας όπως η Πατρίς , η Αυγή κ.α.

Σημαντική ήταν η προσφορά του στην έρευνα της πυροσβεστικής ιστορίας και τη συγγραφή σχετικών πονημάτων.

Την εκδήλωση άνοιξε με την παρουσίαση του Βύρωνα Δάβου από τον Επίτιμο Υπαρχηγό του Π.Σ. Χρήστο Μητροπέτρο, ενώ την αναλυτική παρουσίαση  του συγγραφικού του έργου και της προσφοράς του στο Πυροσβεστικό Σώμα και τα Ελληνικά Γράμματα έγινε από τον Υποστράτηγο ε.α. Αθανάσιο Τζοΐτη. Την εκδήλωση έκλεισε η συνάδελφος λογοτέχνης Βάσω Δενδροπούλου που διάβασε αποσπάσματα από τα έργα του.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μαζί με τον αξιόλογο συνάδελφο η οικογένειά του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π. Σ.  Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Διοικητικής Υποστήριξης Αντιστράτηγος Π.Σ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος της ΠΕΑΠΣ Κώστας Γιαννάκος.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, ο οποίος ευχαρίστησε τον τιμώμενο συνάδελφο τόσο για την γενικότερη προσφορά του, όσο και ειδικότερα για την συνεισφορά του στη διάσωση και ανάδειξη της πυροσβεστικής ιστορίας.

eapsgr.blogspot.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ