2018-05-18 23:05:07
Φωτογραφία για Ανατριχιαστικό: Τον pέταξαν σε ;eνα kλουβί με kροταλίες και του έδωσαν ένα κοντάρι. Αυτό που ακολούθησε θα σας σοκάρει σίγουρα [photos+video]
Φανταστείτε να ακούτε τόσο δυνατά κουδουνίσματα που μιμούνται μία τεράστια γεννήτρια που τροφοδοτεί με ρεύμα ένα ολόκληρο κτίριο. Όταν όμως κοιτάτε καλύτερα, βλέπετε πως ο ήχος προέρχεται από χιλιάδες φίδια.

Πολλοί θα σοκαριζόντουσαν ή ακόμα και λιποθυμούσαν στην θέα αυτή αλλά στην πραγματικότητα αυτοί οι κροταλίες φοβούνται περισσότερο από μας. Δεν έχουν την δυνατότητα να αποδράσουν και η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη.

Ένας χειριστής φιδιών φαίνεται μέσα σε έναν από τους κύριους λάκκους με θεατές να κοιτάνε την σωρό από κροταλίες.

Η γιορτή του κροταλία έχει γίνει πλέον παράδοση κάθε άνοιξη σε τουλάχιστον 10 πολιτείες των ΗΠΑ όπως το Τέξας και την Οκλαχόμα. Οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στο Sweetwater του Τέξας. Αυτή η μικρή πόλη είναι η καρδιά της περιοχής των κροταλιών.

Αυτές οι εκδηλώσεις θεωρούνται φιλικές προς την οικογένεια και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα.


Η ετήσια αυτή παράδοση ξεκίνησε το 1958 με το μαζικό κυνήγι ερπετών. Στην αμφιλεγόμενη αυτή διαδικασία, τοπικοί κυνηγοί ρίχνουν βενζίνη μέσα σε πιθανές φωλιές φιδιών έτσι ώστε να τα τραβήξουν έξω και να τα πιάσουν.

Μετά, μεταφέρουν τους κροταλίες σε μεγάλους λάκκους και αφού τα ζυγίσουν, αποσπούν το δηλητήριό τους για ερευνητές και φαρμακευτικές εταιρίες.

Μόλις τελειώσει η διαδικασία, τα αποκεφαλίζουν και παίρνουν το δέρμα τους. Επίσης, αξιοποιούν το κρέας και τα όργανά τους.

Πουλάνε τηγανισμένο κρέας φιδιού στο φεστιβάλ όπου οι συμμετέχοντας, ακόμα και παιδιά, μπορούν να γδάρουν ένα φίδι με πληρωμή. Αφού το γδάρουν, είναι παράδοση να αφήνουν ένα ματωμένο αποτύπωμα στον τοίχο ως ένδειξη ανδρείας.

Για 10 δολάρια, οι επισκέπτες μπορούν να σκοτώσουν ένα φίδι και να βγάλουν έξω τα εντόσθια του.

Αυτά τα αποτυπώματα έγιναν από αίμα φιδιών και έχουν την υπογραφή συμμετεχόντων που ήταν ‘αρκετά γενναίοι’ για να τα γδάρουν.

Το φεστιβάλ κροταλιών του Sweetwater προσελκύει 40,000 επισκέπτες κάθε χρόνο και κάνει τζίρο $8 εκατομμύρια δολάρια για τους ντόπιους. Γι’αυτό και είναι δύσκολο να σταματήσει αυτή η παράδοση.

Υποστηρικτές του φεστιβάλ λένε πως αυτή η παράδοση βοηθάει να περιοριστούν οι πληθυσμοί των θηρευτών. Ωστόσο, πολλές φιλοζωικές οργανώσεις λένε πως είναι απάνθρωπες οι μέθοδοι που ακολουθούνται και πως διαταράσσεται η ισορροπία στο οικοσύστημα.

Δείτε την επίσκεψη του National Geographic στο φεστιβάλ:
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ