2018-05-19 21:00:19
Φωτογραφία για Γιατί δεν πρέπει να κοιτάζεσαι συχνά στον καθρέφτη;
«Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η πιο όμορφη;», ρωτούσε η ματαιόδοξη μάγισσα στο παραμύθι της Χιονάτης. «Κάθε μία έχει τη χάρη της», θα έπρεπε να της απαντά ο καθρέφτης, «γι΄ αυτό σταμάτησε να κοιτιέσαι τόσο συχνά!» Και θα είχε δίκιο, για τρεις βασικούς λόγους:

Ο καθρέφτης παραμορφώνει το είδωλο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καθρέφτες έχουν πολλά μυστικά στην κατασκευή τους και μπορούν εύκολα να σε ξεγελάσουν στρεβλώνοντας την εικόνα σου. Ένα ανεπαίσθητο λύγισμα του γυαλιού είναι αρκετό (σε συνδυασμό με τον φωτισμό του χώρου) για να παραμορφώσει το είδωλό σου. Εξάλλου θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ: Αλλιώς φαίνεσαι σε έναν καθρέφτη και αλλιώς σε έναν άλλο, την ίδια χρονική στιγμή. Αν θέλεις να έχεις την καλύτερη δυνατή εικόνα, προτίμησε να καθρεφτίζεσαι σε ποιοτικό καθρέφτη από παχύ γυαλί.

Σε… βουλιάζει στον ναρκισσισμό

Το συχνό κοίταγμα στον καθρέφτη μπορεί να σε κάνει να βουλιάξεις στην αυταρέσκεια και τον ναρκισσισμό ή, αντίθετα, στην απόγνωση και την υπέρμετρη αγωνία για την εξωτερική σου εμφάνιση
. Αυτό με τη σειρά του θα σε οδηγήσει στην ανάγκη να αγοράζεις προϊόντα που καλύπτουν τις ατέλειες του προσώπου και του σώματος (που ενδέχεται και αυτά να μην σε ικανοποιήσουν) κι έτσι μπλέκεις σε έναν αέναο φαύλο κύκλο που λέγεται κυνήγι της εξωτερικής ομορφιάς.

Δεν δείχνει την ολοκληρωμένη εικόνα σου

Μην ψάχνεις συνεχώς για δυσμορφίες στο πρόσωπο ή το σώμα σου. Άφησε τους ανθρώπους που σε αγαπούν να σου πουν πώς σε βλέπουν. Εμπιστεύσου τα μάτια τους, γιατί μπορούν να έχουν τη συνολική εικόνα σου, κάτι που δεν μπορεί να δείξει ο καθρέφτης.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ