2018-05-19 23:36:21
Φωτογραφία για Περισσότερους δίσκους από ποτέ πουλάνε σήμερα οι Abba
Τα λεφτά είναι πολλά... Abba! Όταν οι Abba τραγουδούσαν το «Money Money Money» το 1976, φαίνεται πως ήξεραν πολύ καλά τί έλεγαν, καθώς το χρήμα συνεχίζει να ρέει άφθονο για το σουηδικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Mia Segolsson, μάνατζερ των Abba στην δισκογραφική εταιρεία Polar Music, οι πωλήσεις του γκρουπ ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο δίσκους ετησίως.

«Eκτιμάται ότι οι Abba μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει 385 εκατομμύρια δίκους παγκοσμίως, γεγονός που τους κάνει έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στο δυναμικό της Universal», συμπληρώνει η Segolsson. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Polar που ανήκει πλέον στην Universal έχει τα δικαιώματα των τραγουδιών των Abba.

Μάλιστα, αν και το συγκρότημα έριξε τίτλους τέλους πριν από 36 χρόνια, το 1982, στην πραγματικότητα σήμερα πουλάνε περισσότερα άλμπουμ από ποτέ.

Κάτι τα φανταχτερά κοστούμια που φόρεσαν στη σκηνή της Eurovision το 1974 ερμηνεύοντας το «Waterloo» και έκτοτε χαράχτηκαν στις συνειδήσεις του κοινού και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, κάτι η δυναμική προώθηση του τραγουδιού σε όλη την Ευρώπη, χάριν στο μάναταζερ του συγκροτήματος Stig Anderson, απογείωσαν τη φήμη των Abba, κατακτώντας όλο τον πλανήτη.


Οι τεταμένες σχέσεις όμως που έφτασαν να έχουν τα μέλη μεταξύ τους, μετά τα διαζύγια τους, οδήγησαν τους Abba να τερματίσουν την πορεία τους, όχι όμως και την επιτυχίας τους. Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα, ότι 10 χρόνια μετά τη διάλυση του γκρουπ, η συλλογή «Abba Gold» που κυκλοφόρησε το 1992 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών.

Αλλά και η βιομηχανία του κινηματογράφου λάτρεψε τους Abba και «έντυσε» με τα τραγούδια τους αρκετές επιτυχημένες ταινίες, όπως το θρυλικό μιούζικαλ «Mamma Mia!», που πρώτα έσπασε τα ταμεία των θεατρικών σκηνών και μετά κατέκτησε και το κινηματογραφικό box office με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα το μουσείο των Abba στη Στοκχόλμη, εκτός από ορισμός της pop κουλτούρας, θεωρείται «τόπος προσκυνήματος» των θαυμαστών του γκρουπ από κάθε σημείο του πλανήτη και ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει κανείς να επισκεφθεί όταν βρεθεί στην πόλη. Παράλληλα, εκθέσεις αφιερωμένες στους Abba πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως αυτή που ήδη γίνεται στο Λονδίνο και θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο, κρατώντας τη μνήμη του συγκροτήματος ζωντανή.

Τον τελευταίο καιρό οι Abba βρίσκονται ιδιαίτερα συχνά στην επικαιρότητα, καθώς τα ολογράμματα του συγκροτήματος ετοιμάζονται για περιοδεία, μάλιστα για το λόγο αυτό, οι Abba κυκλοφορούν δυο ολοκαίνουρια singles, ενώ στο δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες βρίσκεται και το σίκουελ του «Mamma Mia!» που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ