2018-05-21 17:44:25
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ… -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη πληρώσαμε για αθλητικό υλικό 39.121,22 ευρώ. Το βρίσκετε λογικό; -Mείζονα Αντιπολίτευση υπάρχει στο Δήμο;
        -Φίλοι αγρότες του Δήμου μας με αυτά τα λεφτά που πληρώσαμε για τα λιπάσματα των γηπέδων, ενημερώστε το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη σε πόσα στρέμματα γρασίδια θα τα ρίχνατε για βελτίωση; Πληροφορήστε Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα τους αγρότες.

       -Δήμαρχε κ Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας εσείς συμφωνείτε ότι το ποσό αυτό 39.121,22 ευρώ ήταν οι ανάγκες για αθλητικό υλικό; Πως εξηγείτε το γεγονός ότι 23.985,89 ευρώ δηλ το 61 τοις εκατό πήγαν σε ένα συγκεκριμένο προμηθευτή; Aυτό λέγεται τόνωση της Δημοτικής αγοράς; Και πως εξηγείτε το γεγονός ότι η μερίδα του λέοντος στις προμήθειες πηγαίνει σε ένα, δύο, τρία μαγαζιά και στα άλλα πηγαίνει το υπόλοιπο;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

        ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.


        Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

   -Πόσα χρηματικά εντάλματα πληρωμής έχουν εκδοθεί από το Κέντρο Μέριμνας  από 1-9-2014 μέχρι σήμερα;

    -Πόσα από αυτά έχουν πάει για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο;

Αγαπητοί  Αναγνώστες

           Τονίζω για πολλοστή φορά δεν έχω απολύτως τίποτε με κανένα εργολάβο, προμηθευτή , εταιρεία  που συνεργάζονται με το Δήμο. Θεωρώ ότι η διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι ύψιστη πολιτική πράξη που επιβάλλεται να γίνεται με κανόνες και λαμβάνοντες υπόψη τη χρηστή διοίκηση, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, το συμφέρον των Δημοτών και τη καλυτέρευση της ζωής τους.

       Τονίζω για μία ακόμη φορά δεν έχω τίποτε προσωπικό με το Δήμαρχο, με τον Αντιδήμαρχο, με το Δημοτικό Σύμβουλο. Κάνω πολιτική κριτική σε πολιτικές πρακτικές τους που επηρεάζουν τη ζωή μας.

      Αντιλαμβάνομαι το πολιτικό πανικό, τον εκνευρισμό, την ενόχληση του Δημάρχου κ. Αποστολάκη και των μελών της Δημοτικής τους ομάδας από τον ανιδιοτελή τούτο αγώνα.  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

       Συνεχίζουμε την ενημέρωση σας με δαπάνες  μέχρι σήμερα από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης..... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΗ

Μάθημα στήριξης της τοπικής Δημοτικής Αρχής. Αναντιστοιχία  λόγων και έργων. Γιατί άραγε;

         Την Δευτέρα  9 Νοεμβρίου 2015 από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  του Δήμου μας εκδόθηκε ένα δελτίο τύπου που υπογράφεται από το Πρόεδρο του κ. Αποστολάκη Παντελή. Aν δεν υπήρχε η αναφορά στη θεσμική ιδιότητα του Προέδρου και υπήρχε υπογραφή του φυσικού προσώπου ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

         Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει σχετικά με τις δαπάνες του Κέντρου Μέριμνας:

           "Όλες  αυτές οι δαπάνες έγιναν και δόθηκαν σε προμηθευτές και επαγγελματίες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Μόνο όταν δεν υπήρχαν έμποροι που να μπορούν να μας προσφέρουν την υπηρεσία ή το είδος που ζητούσαμε, καταφεύγαμε σε Δημότες του Δήμου μας που δραστηριοποιούνται  σε όμορους Δήμους. 

       Ελάχιστοι είναι οι προμηθευτές που χρησιμοποιήσαμε ως Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης και δεν ήταν δημότες του Δήμου μας. Ο μόνος λόγος που γινόταν αυτό ήταν ότι δεν υπήρχαν παρόμοιοι έμποροι με τις υπηρεσίες που ζητούσαμε.

       Όσο θα βρίσκομαι σε αυτή την θέση εγώ και τα μέλη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μέριμνας θα ενισχύουμε και θα τονώνουμε την τοπική αγορά και κανένας "τρελός αδέκαστος μπάρας" δεν θα εμποδίσει το έργο μας. Η τοπική αγορά στις δύσκολες εποχές που ζούμε χρειάζεται στήριξη και από εμάς θα την έχει".. Αυτά είναι μέρος από το δελτίο τύπου. Ολόκληρο το έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν.

     

             Το πρώτο χρηματικό ένταλμα πληρωμής αφορά τη προμήθεια σπόρων και λιπασμάτων για χλοοτάπητα γηπέδου Βόνιτσας. Το δεύτερο και τρίτο χρηματικό ένταλμα πληρωμής αφορούν τη προμήθεια λιπασμάτων. 

         Πουθενά στα αντίστοιχα έγγραφα απευθείας αναθέσεων αναφέρεται ποσότητα, τιμή μονάδας. Γιατί άραγε; Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αυτή δεν είναι διαφάνεια και χρηστή διοίκηση. 

        Είναι φανερή η αναντιστοιχία των γραφομένων στο Δελτίο τύπου και στις προμήθειας. Τυχαία; Kυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας προβληματιστείτε.

        Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας  γιατί δέχεστε να συμβαίνουν όλα αυτά και ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ; Bέβαια εγώ υποστηρίζω τους αδιάβλητους διαγωνισμούς αλλά είναι υπερβέβαιο ότι τα μαγαζιά του Δήμου μας έχουν αυτά τα προϊόντα που αγοράστηκαν από την επιχείρηση του Αγρινίου;  Σε αντίθετη περίπτωση αναμένω απάντηση.

           Φίλοι συνδημότες προμηθευτές του Δήμου είναι φανερό ότι εγώ κάνω κριτική στη πρακτική της Δημοτικής Αρχής. Σας λέω την αλήθεια και τη πραγματικότητα. Άλλοι σας λένε ότι είμαι διώκτης των τοπικών μαγαζιών. 

        Πείτε στους αιρετούς, να σας πουν πόσα χρήματα έχουν πάει στο συγκεκριμένο μαγαζί του Αγρινίου και σε ένα άλλο με παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες. Το ποσό είναι τεράστιο ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ.

          Αυτοί δε που όπου σταθούν, γράφουν και λένε για το τρελό του χωριού και τόσα άλλα για εμένα μας κοιτάξουν το καθρέπτη μας.  

          -Φίλοι αγρότες του Δήμου μας με αυτά τα λεφτά που πληρώσαμε για τα λιπάσματα των γηπέδων, ενημερώστε το Δήμαρχο κ Αποστολάκη σε πόσα στρέμματα γρασίδια θα τα ρίχνατε για βελτίωση; Πληροφορήστε Αντιδήμαρχε Οικονομικών κ. Στούπα τους αγρότες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΔΕΥΤΕΡΗ

        Προχωρούμε σε δαπάνες που αφορούν το αθλητικό  υλικό (μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, σημαιάκια του κόρνερ, δίχτυα τερμάτων, φιλέ κλπ).

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι από 1-9-2014 μέχρι τώρα πληρώσαμε για αθλητικό υλικό:

ΣΥΝΟΛΙΚΑ

3699,82+ 8833,08+11999,06+ 12.090,23+ 2499,03 = 39.121,22 ευρώ!!!!

               Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας εσείς συμφωνείτε ότι το ποσό αυτό 39.121,22 ευρώ ήταν οι ανάγκες για αθλητικό υλικό; Πως εξηγείτε το γεγονός ότι 23.985,89 ευρώ δηλ το 61 τοις εκατό πήγαν σε ένα συγκεκριμένο προμηθευτή; Aυτό λέγεται τόνωση της Δημοτικής αγοράς; Και πως εξηγείτε το γεγονός ότι η μερίδα του λέοντος στις προμήθειες πηγαίνει σε ένα, δύο, τρία μαγαζιά και στα άλλα πηγαίνει το υπόλοιπο;

       Aυτά χρειάζονται απαντήσεις και αυτά νομίζατε ότι δεν θα μάθουν οι Δημότες. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ.

ENHMEΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ

           Το καλοκαίρι του 2017 έγινε στη Κουκουμίτσα μία συναυλία που τραγούδησε η κ Ασλανίδου Μελίνα. Παρακάτω η σχετική απόφαση του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας:

    Σύμφωνα με την απόφαση εκδόθηκαν τα παρακάτω χρηματικά εντάλματα πληρωμής:

         Το ποσό των 2.784 ευρώ πληρώσαμε οι Δημότες. Στη συναυλία υπήρχε και εισιτήριο. Αγόρασα εισιτήριο, παρότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπήρχε περίπτωση, να ήμουν στη Βόνιτσα λόγω άλλων υποχρεώσεων.

         Στην ερώτηση αν πρέπει να κάνει ο Δήμος συναυλίες  με ποιοτικό περιεχόμενο, η απάντηση είναι ναι και ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδανικός. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι χώροι στο Δήμο που θα μπορούσαν να γίνουν συναυλίες. Αν ερωτηθώ θα προτείνω χώρους.

         Καλώ τους αρμοδίους του Κέντρου Μέριμνας να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο  για τον ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ αυτή την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.  Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.

Αγαπητοί Συνδημότες

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ -ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1)-Από τα παραπάνω χρηματικά εντάλματα πληρωμής στο Επίτροπο για έλεγχο  δεν πήγε κανένα. Γιατί άραγε;

2)-Η ενημέρωση σας για δαπάνες του Δήμου θα συνεχιστεί τη Πέμπτη 7 Ιουνίου 2017.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ