2018-05-21 19:34:33
Φωτογραφία για Ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ» δεν πληρώνει τα χρέη του
Οι Αμερικανοί εισαγγελείς δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον Jordan Belfort Ο Jordan Belfort, ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ», όχι μόνο είναι ένας απατεώνας, αλλά δεν φαίνεται να βάζει και μυαλό, λένε οι Αμερικανοί εισαγγελείς, και θέλουν να πληρώσει γι’ αυτό.

Για όσους έχουν ξεχάσει, ο Belfort διατηρούσε στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης μια χρηματομεσιτική εταιρεία υπό την επωνυμία Stratton Oakmont Inc. Η αδίστακτη συμπεριφορά του δοξάστηκε στην οθόνη από τον Leonardo DiCaprio σε μια ταινία που βασίστηκε στα απομνημονεύματα του Belfort. Η ταινία του 2013 έκανε τζίρο περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων και βοήθησε στην έναρξη της δεύτερης καριέρας του Belfort ως παρακινητικού ομιλητή.

Όταν καταδικάστηκε, το 2003, ο Belfort κλήθηκε να καταβάλει 110,4 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις και άλλες ποινές, αλλά η κυβέρνηση λέει ότι εξακολουθεί να οφείλει περίπου 97 εκατομμύρια δολάρια. Σε μια ακρόαση την Τετάρτη, ύστερα από έγγραφη καταγγελία των εισαγγελέων, η δικαστής Ann Donnelly στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι ο Belfort πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.


«Φαίνεται ότι του περισσεύουν κάποια …ψιλά εδώ τριγύρω», δήλωσε η Donnelly, προσθέτοντας ότι ο Belfort πρέπει να ανακριθεί από τους εισαγγελείς ως προς το εισόδημά του. «Λυπάμαι που διακόπτω το ‘φορτωμένο’ πρόγραμμα του» είπε. «Θα πρέπει να έρθει εδώ, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Οι δικηγόροι του Belfort και οι εισαγγελείς εξετάζουν κατά πόσο τα εισοδήματα που εισπράττει υπόκεινται σε ποινές.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν στα δικαστικά έγγραφα ότι ο Belfort πλήρωσε περίπου 700.000 δολάρια στα θύματά του από το 2007 έως το 2009 και τίποτα το 2010. Επίσης, έχει καταβάλει 12,8 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από περιουσία την οποία αποποιήθηκε όταν καταδικάστηκε. Ο Belfort και ο δικηγόρος του, Sharon Cohen Levin, αμφισβητούν τα νούμερα της κυβέρνησης και το τι πρέπει να πληρώσει.

Όποιος ήλπιζε ότι ο Belfortθα εμφανιζόταν στο δικαστήριο – το ίδιο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε – μάλλον θα απογοητεύτηκε. Ο ίδιος είχε προγραμματίσει να βρίσκεται εκείνες ακριβώς τις ημέρες στη Λιθουανία για να πραγματοποιήσει ομιλίες.

Ο Cohen Levin ισχυρίστηκε ότι ο Belfort «έχει ξεμείνει από ρευστό». Μία από τις επίμαχες πληρωμές, μερίδια ιδιοκτησίας σε μια startup, μπορεί να είναι «μηδενικής αξίας» ή «μπορεί να είναι αξιοσημείωτης αξίας» είπε. Υποστήριξε ότι οι μετοχές δεν υπόκεινται στην εντολή αποζημίωσης.

Ο Belfort βγήκε από τη φυλακή τον Απρίλιο του 2008. Είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για εξαπάτηση 1.513 επενδυτών – το συνολικό ύψος της απάτης ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, το δικαστήριο τον υποχρέωσε να καταβάλει 50% του ακαθάριστου εισοδήματός του στα θύματα της απάτης μετά την αποφυλάκισή του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ