2018-05-22 15:46:44
Φωτογραφία για Πρώτη πολεμική αποστολή παγκοσμίως για τα Ισραηλινά F-35 «Adir»
Το ανακοίνωσε ο Αρχηγός της Ισραηλινής Αεροπορίας στον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΑ

Παρουσία του Έλληνος Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, ο οποίος ήταν ένας από τους 20 Αρχηγούς ξένων Αεροποριών, που φιλοξενεί ο Ισραηλινός Αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων της χώρας του, ο τελευταίος τους ανακοίνωσε ότι το ισραηλινό F-35 “Adir” (=Ισχυρός) έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» συμμετέχοντας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, εναντίον Ιρανικών στόχων.

Αυτό το βάπτισμα του πυρός, αλλά και το «πολυπόθητο» για τους κατασκευαστές άτυπο πιστοποιητικό «πολεμικής εμπλοκής» (Combat proved) σε επιχειρήσεις, αποκάλυψε ο ίδιος ο επικεφαλής των Αεροπορικών Δυνάμεων του Ισραήλ Υποπτέραρχος (Ι) Amikam Norkin, με διαδοχικά tweet του που ανέβασε πριν λίγη ώρα και στα οποία επισημαίνει τα εξής:

«Τα αεροσκάφη “Adir” είναι ήδη επιχειρησιακά και πετούν σε πολεμικές αποστολές. Είμαστε οι πρώτοι παγκοσμίως που χρησιμοποιούμε τα F-35 σε επιχειρησιακές δραστηριότητες», τόνισε ο Ισραηλινός αρχηγός στο ένα του tweet, ενώ στο άλλο πρόσθεσε: «Οι Ιρανοί εκτόξευσαν 32 ρουκέτες, από τις οποίες αναχαιτίσαμε τις 4 από αυτές, ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν όλες εκτός της ισραηλινής επικράτειας
. Στη δική μας ανταποδοτική επίθεση, περισσότεροι από 100 πύραυλοι εδάφους – αέρος εκτοξεύτηκαν κατά των αεροσκαφών μας».

Ο Ισραηλινός Αρχηγός φέρεται ειπών στους 20 Αρχηγούς ότι «Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα», επιδεικνύοντάς τους τη φωτογραφία ενός ισραηλινού F-35, το οποίο πετούσε πάνω από τη Βηρυτό, συμφώνως με τα ισραηλινά μέσα ενημερώσεως.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ