2018-05-22 21:19:11
Φωτογραφία για Το No 1 workout που θα σε κρατήσει νέα για πάντα
Η HIIT ή αλλιώς η Υψηλής Έντασης Διαλειμματική προπόνηση έχει καθιερωθεί ως η βασίλισσα του cardio Τα οφέλη της περιλαμβάνουν την ενίσχυση του μεταβολισμού, την καύση πολλών θερμίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα, το χτίσιμο του μυϊκού ιστού και την ανάπτυξη του fitness level σου. Γνώριζες όμως ότι σύμφωνα με μία νέα έρευνα, η HIIT είναι η άσκηση που διατηρεί τα κύτταρά σου νέα, περισσότερο από κάθε άλλη άσκηση? Oh yes!

Επιστήμονες ανέλυσαν 3 ομάδες ανθρώπων που ακολουθούσαν διαφορετικό είδος προπόνησης η κάθε μία (HIIT, αντίστασης και έναν συνδυασμό δύναμης και cardio) για περίπου 12 εβδομάδες. Τα ευρήματα ήταν τα εξής: και οι τρεις τύποι ασκήσεων είχαν βελτιώσει τη σωματική μάζα των ομάδων, όμως μόνο η ομάδα που ακολούθησε το πρόγραμμα της HIIT φάνηκε να έχει αποτελέσματα στην λειτουργία των μιτοχονδρίων, η οποία μειώνεται δραστικά με το πέρασμα του χρόνου.

Το συμπέρασμα είναι ότι σίγουρα η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι σημαντική για να διατηρήσεις νέο τον οργανισμό σου, αλλά επειδή όσο περνάνε τα χρόνια χάνεις μυϊκή δύναμη, ένας συνδυασμός HIIT και προπόνησης δύναμης είναι ο ιδανικός τρόπος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ