2018-05-22 21:51:10
Φωτογραφία για 6 τρικς που θα κάνουν το contouring να δείχνει πιο φυσικό
Το "contouring" είναι ένας όρος που ακούμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια, βλέποντας φωτογραφίες με φωτοσκιασμένα πρόσωπα, σκούρες και λευκές αποχρώσεις να αναμειγνύονται στο πρόσωπο και τελικά να συνθέτουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αρχικά, ο όρος "contouring" αναφέρεται στην τεχνική του μακιγιάζ που βασίζεται στη φιλοσοφία του να φωτίζουμε τα σημεία του προσώπου που θέλουμε να αναδείξουμε και να χρησιμοποιούμε πιο σκούρες αποχρώσεις για τα σημεία εκείνα που θέλουμε να καλύψουμε.

Η Kim Kardashian ήταν η πρώτη διάσημη κυρία που υιοθέτησε αυτή την τάση και έκτοτε πολλές γυναίκες την ακολούθησαν. Ωστόσο, χρόνο με το χρόνο το contouring  εξελίσσεται καθώς πλέον οι παχιές φωτοσκιάσεις έχουν δώσει τη θέση τους σε λεπτές, φυσικές γραμμές.

Ο make-up artist της Kim Kardashian, Mario Dedivanovic, πρόσφατα αποκάλυψε: «Έχω αρχίσει να βλέπω στα μέσα κοινωνική δικτύωσης να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνική του contouring που εφαρμόζω στην Kim. Είμαι λάτρης του φυσικού μακιγιάζ διότι κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται λαμπερή και φρέσκια».


Εμείς ανακαλύψαμε 6 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ιδανικό contouring και σας τα παρουσιάζουμε:

#1: Η περιποίηση του προσώπου σας είναι το "κλειδί"

Η αλήθεια είναι ότι για να κάνετε αυτή την τεχνική να φαίνεται φυσική, θα πρέπει η επιδερμίδα σας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι δύσκολο, μιας και πολλές από εμάς ταλαιπωρούνται από ακμή. Βέβαια, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες περιποιήσης όπως το να καθαρίζετε καθημερινά το πρόσωπό σας με έιδικά προϊόντα και να βάζετε ενυδατική κρέμα. Σύντομα, η επιδερμίδα σας θα αποκτήσει τη λάμψη που της χρειάζεται.

#2: Βρείτε το σωστό foundation για την επιδερμίδα σας

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε foundation με βαριά υφή για να πετύχετε το contouring. Aντίθετα, προτιμήστε προϊόντα που προσφέρουν ελαφριά κάλυψη και δεν βαραίνουν την επιδερμίδα σας.

#3: Μην παραλείπετε το concealer

Σύμφωνα με τον make-up artist της Kardashian, ποτέ δεν πρέπει να παραλείπουμε το concealer στο μακιγιάζ μας, διότι προσφέρει μια τέλεια όψη στην επιδερμίδα. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε το concealer χωρίς να βάλετε πριν foundation. Το αποτέλεσμα θα έιναι τελείως φυσικό.

#4: Δοκιμάστε νέες αποχρώσεις

Ήρθε η ώρα να αφήσετε στην άκρη τις σκούρες αποχρώσεις του καφέ και του κίτρινου και να δοκιμάσετε ανοιχτές αποχρώσεις που θα φωτίσουν το πρόσωπό σας με φυσικό τρόπο. Συγκεκριμένα, τοποθετήστε τη σκούρα απόχρωση κάτω από τα ζυγωματικά σας και την ανοιχτή πάνω σε αυτά. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το πινέλο σας, αναμείξτε τα δύο χρώματα με απαλές κινήσεις προς τα πάνω.

#5: Απλώστε το καλά

Το μυστικό για να πετύχετε το contouring είναι να απλώσετε πολύ καλά το προϊόν, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό. Για να το πετύχετε αυτό, μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε και μια μπατονέτα.

#6: Αποφύγετε την πούδρα στο τέλος του μακιγιάζ σας

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνετε contouring είναι η πούδρα στο τέλος του μακιγιάζ. Η πούδρα απομακρύνει τη λάμψη από το πρόσωπό μας και συνεπώς χαλάει το contouring αφού αποτελέι τη βάση του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ