2018-05-24 17:19:35
Φωτογραφία για Μονάδες με στρατιώτες και τηλεχειριζόμενα συστήματα σχεδιάζει η Νότια Κορέα
Την δημιουργία σχηματισμών που θα συνδυάζουν τη χρήση στρατιωτών και τηλεχειριζόμενων οπλικών συστημάτων σχεδιάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap το οποίο επικαλείται πηγές από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, οι Νοτιοκορεατικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να εισαγάγουν σε υπηρεσία μέχρι το 2024 διάφορα τηλεχειριζόμενα οπλικά συστήματα στην Αεροπορία, το Στρατό και το Ναυτικό.

Μετά από έρευνα ενός έτους το Υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Στρατός της χώρας θα μπορούσε να αξιοποιήσει τηλεχειριζόμενα οχήματα αναγνώρισης,  τηλεχειριζόμενα οχήματα εντοπισμού ναρκών,  τηλεχειριζόμενα αεροχήματα κλπ.

Αντιστοίχως το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας, θα μπορούσε να αξιοποιήσει τηλεχειριζόμενα σκάφη επιφανείας και υποβρύχια, ενώ η Αεροπορία τηλεχειριζόμενα αντιαεροπορικά συστήματα.

Η ιδέα αξιοποίησης μη επανδρωμένων οπλικών συστημάτων σε συνδυασμό με στρατεύματα, αποτελεί τη λύση στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και σύμφωνα με τους αναλυτές εκτιμάται ότι θα αυξήσει την μαχητική ικανότητα των σχηματισμών.

Σύμφωνα με την έρευνα, μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα οπλικά συστήματα θα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας αποστολές για τις οποίες θα χρειαζόταν η συμμετοχή 500-600 στρατιωτών.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έρευνα μια μονάδα με τηλεχειριζόμενα πυροβόλα K-9 θα μπορούσε να αντικαταστήσει 2.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τους νοτιοκορεάτες η τεχνολογία υπάρχει και υα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο σε τρία χρόνια, ενώ παράλληλα με το τηλεχειριζόμενο πυροβόλο θα μπορούσε να αναπτυχτεί και ένα τηλεχειριζόμενο άρμα μάχης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ