2018-05-26 18:20:22
Φωτογραφία για Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ...Game of thrones!
Ο θρόνος χωράει μόνο έναν. Άραγε η Ρεάλ Μαδρίτης θα καταφέρει να διατηρήσει το στέμμα της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ή μήπως η Λίβερπουλ θα καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια;

Λες και είναι φτιαγμένες για την Ευρώπη. Η Ευρώπη τους ξελογιάζει. Τους κάνει να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η Ευρώπη τους εμπνέει, μέσα από αυτή έχτισαν τον μύθο τους.

Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν μπορεί να συγκριθεί με τις 12 ευρωπαϊκές κούπες που έχτισαν τον μύθο της «βασίλισσας» και της χάρισαν το λαμπερό σήμα κατατεθέν.

Καμία ομάδα στην Αγγλία δεν μπορεί με τις 5 κούπες της Λίβερπουλ που είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα στο νησί.

Λες και ζούνε μόνο για το Champions League. Λες και αυτή η διοργάνωση καταφέρνει να βγάζει από μέσα τους όλες τις υπερφυσικές δυνάμεις που κρύβουν. Απόψε στο Κίεβο ο μαγικός αριθμός είναι το 13. Άραγε η Ρεάλ Μαδρίτης θα φτάσει στο μαγικό θρι-πιτ και θα κατακτήσει το 13ο τρόπαιο στην ιστορία της ή μήπως η Λίβερπουλ θα επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια;


Η Οδύσσεια μέχρι το Κίεβο

Το ταξίδι μέχρι το Κίεβο ήταν μακρύ, γεμάτο δυσκολίες και παγίδες. Τι κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης τερμάτισε στο -17 από την κορυφή της Primera Division και η Λίβερπουλ στο -25 από το τρένο της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία; Η παρουσία τους στον τελικό «ξεπλένει» κάθε εγχώρια αμαρτία τους.

Τίποτα δεν τους χαρίστηκε, τίποτα δεν ήρθε εύκολα. Το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης διαλυόταν στο «Γουέμπλεϊ» και έχανε καθαρά από την Τότεναμ με 3-1, ένας εμφύλιος κόντεψε να ξεσπάσει στο εσωτερικό μας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε την ώρα και την στιγμή για να βγάλει τη χολή του κατά της διοίκησης που άφησε να φύγουν τα φιλαράκια του (Πέπε, Κονετράο, Ντανίλο και Χάμες) και να πορευτούν με τους… μικρούς, ερχόμενος για πρώτη φορά αντιμέτωπος απέναντι σε όλη την ομάδα του. Ο καλός καπετάνιος Ζινεντίν Ζιντάν όμως απορρόφησε όλους τους κραδασμούς κι έφερε το πλοίο ξανά σε ήρεμα ύδατα.

Την άνοιξη η «βασίλισσα» φόρεσε ξανά τα καλά της κι άρχισε να πετάει εκτός συνέχειας όλα τα μεγαθήρια, όλους όσοι αμφισβήτησαν την εξουσία της. Έξω η Παρί Σεν Ζερμέν, έξω η Γιουβέντους, έξω και η Μπάγερν. Όλες τους πρωταθλήτριες στις χώρες τους. Όλες τις κέρδισε μέσα στο σπίτι τους. Μία επίδειξη ανωτερότητας.

Το ταξίδι της Λίβερπουλ ήταν ακόμα πιο μακρύ. Ξεκίνησε καλοκαιριάτικα, μες τον Αύγουστο, όταν οι «κόκκινοι» ξεπέρασαν στα πλέι-οφ το εμπόδιο της Χόφενχαϊμ και μπήκαν στους χρυσοφόρους ομίλους, που ήταν ο πρώτος τους ρεαλιστικός στόχος. Αυτό που ακολούθησε ήταν μία… έκρηξη.

Η Μάριμπορ και η Σπαρτάκ Μόσχας «έφαγαν» από επτά γκολ! Η Πόρτο πέντε. Η Σεβίλλη τρία. Άλλα τόσα «έφαγε» και η Μάντσεστερ Σίτι και άλλα πέντε η Ρόμα στον ημιτελικό. Καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του Champions League δεν σκόραρε περισσότερα από τα 46 τέρματα της ορχήστρας από το Μέρσεϊσαϊντ σε μία σεζόν. Η αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου με πρωτεργάτη τον Γιούργκεν Κλοπ.

Κονσέρτο για πολυβόλα

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σαν την κλασική μουσική, μία διαχρονική αξία, μία άρτια μελωδία που αγγίζει την τελειότητα. Είναι σαν μία όπερα τραγουδισμένη από τον δεδηλωμένο οπαδό της Πλάθιντο Ντομίνγκο, ο οποίος έχει χαρίσει την φωνή του στο Hala Madrid που ακούγεται στην διαπασών σε κάθε παιχνίδι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Από την άλλη, η Λίβερπουλ είναι σαν μία ατίθαση αλητοπαρέα, σαν μία ροκ μπάντα, που παράγει έναν εξτρεμιστικό ήχο, χωρίς να λείπουν τα σολαρίσματα των βιρτουόζων της που κάνουν την διαφορά.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος παίκτης στην μοντέρνα εποχή του Champions League που θα κατακτήσει το τρόπαιο για 5η φορά! Μέσα στην σεζόν προσπάθησε να γίνει και ο πρώτος που θα σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, όμως το απίθανο σερί του σταμάτησε στο Μόναχο. Μετρά ήδη 15 γκολ μέσα στην σεζόν (δύο λιγότερα από το προσωπικό του ρεκόρ) και μολονότι δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ καθοριστικός σε τελικούς είναι ο τεράστιος πονοκέφαλος για την άμυνα της Λίβερπουλ, που αναδιοργανώθηκε μετά την απόκτηση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Απέναντι του, ξανά ένας Μέσι. Όχι ο original, μα κάποιος που φέτος παίζει ακριβώς σαν κι αυτόν. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σάρωσε όλα τα ατομικά βραβεία στο πέρασμα του τη φετινή σεζόν, έφτασε τα 44 γκολ και μαζί με τους Φιρμίνο και Σανέ έφτιαξαν μία τρομοκρατική τριάδα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της.

Γνωριζόμαστε από κάπου;

Από εκείνο το βράδυ της 27ης Μαΐου του 1981, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά σε τελικό, τίποτα δεν έχει μείνει το ίδιο. Τότε, η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που προκαλούσε τον τρόμο στην Ευρώπη και η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε με μία ξεπεσμένη αριστοκράτισσα. Ένα γκολ του Άλαν Κένεντι οκτώ λεπτά πριν το τέλος είχε δώσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών στους «κόκκινους» στο χορτάρι του «Παρκ ντε Πρενς», απέναντι σε μία Ρεάλ Μαδρίτης που έμεινε 32 ολόκληρα χρόνια μακριά από την κορυφή της Ευρώπης. Στα τελευταία 20 χρόνια όμως η «βασίλισσα» θυμίζει μέρες της δεκαετίας του ’50. Πήρε και τους 6 τελικούς στους οποίους αγωνίστηκε και έφτασε τα 12 τρόπαια, διευρύνοντας τον μύθο της.

Μπορεί η Λίβερπουλ να έχει στην τροπαιοθήκη της λιγότερα από τα μισά και να έχει να εμφανιστεί σε τελικό από το 2007, όμως για πάντα θα υπάρχει το έπος της Κωνσταντινούπολης για να θυμίζει πως όταν οι «κόκκινοι» βρίσκονται στο γήπεδο και δη σε τελικό, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

«Είμαι γαμ….νος»!

Ακόμα κι αν είσαι μία ποδοσφαιρική αυθεντία, όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, οι σκοτούρες δεν λείπουν από το κεφάλι σου. Όλοι οι προπονητές του κόσμου θα παρακαλούσαν να βρίσκονται στην θέση του, να κοουτσάρουν την Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν τελικό του Champions League με όλους τους παίκτες διαθέσιμους. Στο κεφάλι του «Ζιζού» όμως όλο αυτό μοιάζει με άλυτο σταυρόλεξο. Ποιούς να βάλει και ποιους να αφήσει έξω; «Είμαι γαμ….νος», είπε με ένα πικρό χαμόγελο, βλέποντας να έχει 24 ετοιμοπόλεμους παίκτες στη διάθεση του.

Αυτά ακούει ο Κλοπ και τρελαίνεται. Με ένα μικρό rotation 13-14 παικτών κατάφερε να φτάσει στον τελικό και θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας των Μίλνερ και Εμρέ Τσαν, ενώ οι μακρόχρονοι τραυματισμοί έχουν τερματίσει πρόωρα την σεζόν των Γκόμες, Μάτιπ και Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν. «Είναι στο DNA μας να πετυχαίνουμε μεγάλα πράγματα», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ουκ ολίγες φορές στην καριέρα του (5 για την ακρίβεια) έφτασε ως την βρύση (τελικός), δίχως να πιει νερό.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας - Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο - Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο - Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (Μπέιλ).

Λίβερπουλ: Κάριους - Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον - Χέντερσον, Μίλνερ, Βάιναλντουμ - Μανέ, Φιρμίνιο, Σαλάχ.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ