2018-05-27 00:52:33
Φωτογραφία για 7 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Μόναχο
Το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο Η πόλη αποτελεί  σημαντικό κέντρο τέχνης, τεχνολογίας, χρηματοδότησης, εκδόσεων, πολιτισμού, καινοτομίας, εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και τουρισμού στη Γερμανία, ενώ έχει υψηλό επίπεδο και ποιότητας ζωής.

Περπατώντας στο Μόναχο θα διαπιστώσεις πως η αρχιτεκτονική του είναι ένα μείγμα ιστορικής και νέας μιας και έχουν ανακατασκευάστηκαν ιστορικά κτίρια που καταστράφηκαν στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιουργήθηκαν νέα ορόσημα.

Παρόλο που το Μόναχο είναι μια πυκνοκατοικημένη πόλη, ωστόσο, έχει πολλά, δημόσια πάρκα –με πιο δημοφιλή τον Αγγλικό κήπο όπου είναι μεγαλύτερο σε έκταση από το Central park της Νέας Υόρκης.

Όσα αξίζει να δεις, να γευτείς και να κάνεις στη πόλη:

Βόλτα στη πλατεία της Παναγίας (Marienplatz) -βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Μονάχου και παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης. Στο κέντρο της πλατείας θα θαυμάσεις το νέο δημαρχιακό μέγαρο που δεσπόζει στη βόρεια πλευρά, ενώ μπορείς να κάνεις ένα break για φαγητό και για αγορές στον πεζόδρομο δίπλα στην πλατεία.


Επίσκεψη στο Παλάτι Νίμφενμπουργκ- βρίσκεται στη νότια Γερμανία και έχει μπαρόκ στοιχεία. Το ανάκτορο ήταν η κύρια θερινή κατοικία του Οίκου των Βίττελσμπαχ, πρώην ηγεμόνων της Βαυαρίας. Το παλάτι, μαζί με το πάρκο, είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Μονάχου. Κάποια από τα δωμάτια διατηρούν ακόμα την αρχική τους μπαρόκ διακόσμηση, ενώ άλλα επανασχεδιάστηκαν αργότερα.

Ξεκούραση στον Αγγλικό Κήπο –βρίσκεται στο κέντρο της πόλης  και δημιουργήθηκε το 1789 από τον Sir Benjamin Thompson. Αφού βρέθηκες στο Μόναχο αξίζει να βρεις χρόνο για να δεις από κοντά το πάρκο που σε έκταση ξεπερνάει το Central Park της Νέας Υόρκης.

Απόλαυσε τις τοπικές νοστιμές – λευκά λουκάνικα, το παραδοσιακό Schweinshaxe (ψητό κότσι από γουρουνόπουλο), κυνήγι συνοδευόμενα από Knöde. Από γλυκά δοκίμασε μηλόπιτα και λουκουμά Germknödel γεμιστό με μαρμελάδα.

Επίσκεψη στο Γερμανικό μουσείο – ιδρύθηκε στις 28 Ιουνίου 1903, έχει περίπου 28.000 εκθέματα αντικείμενα από πενήντα τομείς επιστήμης και τεχνολογίας.

Διασκέδαση στο Oktoberfest –η μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας που γίνεται στο Μόναχο κάθε χρόνο, στην περιοχή Theresienwiese. Διαρκεί δύο εβδομάδες και λήγει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Τα τελευταία χρόνια εκτός από τους σερβιτόρους και πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να φορέσουν τη βαυαρική στολή.

Ξενάγηση στο κτίριο της BMW- Εκεί στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η φουτουριστική αρχιτεκτονική προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πόλη, ενώ από το 1999 το κτίριο κηρύχθηκε ιστορικό. Το κτίριο είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο που μιμείται το σχήμα ενός ελαστικού αυτοκινήτου τη στιγμή που εισέρχεται σε γκαράζ. Ακριβώς δίπλα στεγάζεται το μουσείο της BMW.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ