2018-05-27 10:30:33
Φωτογραφία για Στη «φάκα» κύκλωμα παράνομης μεταφοράς τουριστών
Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, η μεταφορά τουριστών από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες είναι σύνηθες φαινόμενο. Το γεγονός κινητοποίησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τους ελέγχους για τυχόν παρανομίες να αυξάνονται.

Έτσι, ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρακολούθησαν τις κινήσεις κυκλώματος στη Μύκονο παριστάνοντας τους τουρίστες και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Οι τιμές που ζητούσαν ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.

Οι ελεγκτές μπήκαν σε ένα τέτοιο πουλμανάκι, όπου διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση και δεν είχε επαγγελματική στέγη.

Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε σάιτ τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού αφαιρέθηκαν από το όχημα οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά,σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ