2018-05-29 17:48:49
Φωτογραφία για Χανιά: Εμπλοκή στο που θα μείνουν οι μετανάστες από το λιμάνι της Κισσάμου
Στο λιμάνι της Κισσάμου παραμένουν οι 69 μετανάστες, που νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης μεταφέρθηκαν με πλωτά σκάφη του λιμενικού στο Καστέλλι Στο ζήτημα της φιλοξενίας τους σε προσωρινά καταλύματα, ο Δήμος Κισσάμου είχε πρώτος εκφράσει την αδυναμία του ως προς αυτό, όπως ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, ο οποίος ζήτησε επί της ευκαιρίας να δημιουργηθεί μόνιμη δομή.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Χανίων εξέτασε το ενδεχόμενο οι μετανάστες να φιλοξενηθούν στις πρώην δικαστικές φυλακές στα Δικαστήρια Χανίων, σενάριο που όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Η εμπλοκή προήλθε μετά από επιθεώρηση που πραγματοποίησαν νωρίτερα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Χανίων, όπου και διαπίστωσαν ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο καθώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω αχρησίας.

Ο δήμαρχος Χανίων ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, δηλώνει διατεθειμένος να βρεθεί λύση με όποιο κόστος και έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές ως προς αυτό, που σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες δεν έχουν ευοδώσει.


Η πρώτη σκέψη για το κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής δεν προχώρησε, καθώς δεν διατίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η πιθανή λύση για φιλοξενία στις παιδικές εξοχές Καλαθά, είναι αδύνατη καθώς γίνονται εργασίες προετοιμασίας για την επικείμενη λειτουργία της κατασκήνωσης που θα φιλοξενήσει παιδιά το καλοκαίρι του 2018.

Έσχατη λύση φαίνεται πως είναι ο εκθεσιακός χώρος που βρίσκεται στην Αγιά και είναι στην κυριότητα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, χρήζει όμως συγκεκριμένης προετοιμασίας καθώς εντός του βρίσκονται χημικά τα οποία και πρέπει να απομακρυνθούν και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων να μη έχει δώσει ακόμα την έγκριση γιαυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος εντοπίστηκε από ελικόπτερο του λιμενικού και αεροσκάφος της FRONTEX 50 μίλια νοτιοδυτικά των Κυθήρων, και από εκείνη την στιγμή και μετά τρία σκάφη του Λιμενικού, έσπευσαν στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ