2018-05-31 22:34:17
Φωτογραφία για Εμπλοκή στο Ελληνικό με την «έξωση» του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου
Μια σημαντική κοινωνική δομή που στεγάζεται εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού φέρνει το νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και τους επενδυτές της Lamda που επιθυμούν να καθαρίσουν τον χώρο.

Όπως ενημέρωσε ηλεκτρονικά ο Γιώργος Βήχας, ο ιατρός που εμπνεύστηκε την ιδέα και είναι ο άτυπος υπεύθυνος στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), ζητήθηκε από το ιατρείο να εγκαταλείψει τον χώρο όπου στεγάζεται, όμως οι εθελοντές από ό,τι φαίνεται αρνούνται να εγκαταλείψουν το ιατρείο και τους ασθενείς τους.

Ο Γιώργος Βήχας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει από κανέναν πρόβλεψη ώστε να στεγαστεί το ΜΚΙΕ σε άλλο χώρο και υπογραμμίζει: «Τέτοιου είδους τελεσίγραφα σε μία δομή σαν το ΜΚΙΕ δεν μπορούν να έχουν καμία τύχη γιατί πολύ απλά δεν θα εγκαταλείψουμε τους χιλιάδες ασθενείς μας».

Το ΜΚΙΕ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί, δέχεται κάθε μήνα περίπου 1.000 επισκέψεις ασθενών από το 2012 που ξεκίνησε τη λειτουργία του. Στην πρωτότυπη αυτή δομή προσφέρουν 280 εθελοντές, από τους οποίους οι 115 είναι γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι και άλλοι θεραπευτές.


Το Ιατρείο πάντως στις δημόσιες τοποθετήσεις του δεν έχει κρύψει τη διαφωνία του με τη δρομολογημένη επένδυση στον χώρο. Σε σχετικά πρόσφατη ανακοίνωση χαρακτηρίζει τη συμφωνία για τη συγκεκριμένη επένδυση ως «μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των δανειστών-δυναστών να κλέψουν ότι έχει απομείνει από την περιουσία αλλά και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ