2012-06-02 18:15:19
Φωτογραφία για Αύξηση της ρατσιστικής βίας βλέπει ο Συνήγορος του Πολίτη
Η τυφλή και ταυτόχρονα η ανεξέλεγκτη βία εναντίον οικονομικών μεταναστών το τελευταίο διάστημα με κορύφωση τα επεισόδια στην Πάτρα, προκάλεσαν την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Η ανεξάρτητη αρχή κάνει λόγο για «ποιοτική αναβάθμιση της γενικευμένης τυφλής ρατσιστικής βίας» αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για «τις σοβαρές ανεπάρκειες τη εφαρμοζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και εν γένει της διοίκησης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία επικίνδυνων εντάσεων».

Το πρόβλημα το είχε, εξάλλου, επισημάνει ο Συνήγορος εδώ και πέντε χρόνια, όταν με παρεμβάσεις του το 2007 σημείωνε την ανάγκη διαλόγου και εξεύρεσης λειτουργικών λύσεων για την κατάσταση στην Πάτρα.

«Υπήρχε κίνδυνος επιδείνωσης των προβλημάτων και όξυνσης της υφιστάμενης τότε κατάστασης μέσω προστριβών και της πρόκλησης ή και έντασης φοβικών αισθημάτων και στάσεων» υπογραμμίζει.

«Η »οιονεί απόσυρση» του κράτους στη συγκεκριμένη περιοχή παρέχει το πρόσχημα αλλά και το έδαφος για τη δράση ακραίων πολιτικών ομάδων με ξενοφοβικέςκαι ρατσιστικές αντιλήψεις, που επιστρατεύουν βίαιες μεθόδους καιπροπαγανδίζουν την αυτοδικία», είχε επισημάνει τότε η αρχή.


Τελευταία σχετική παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής ήταν τον Φεβρουάριο2012, όπου επισήμανε ότι ένα χρόνο μετά τη θέσπιση με το ν. 3907/2011νέων κανόνων και διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου και άλλων μορφώνδιεθνούς προστασίας, καμία από τις υπηρεσίες που προβλέπονται δεν έχειουσιαστικά λειτουργήσει, παρά τις αυξημένες ανάγκες και τα σοβαράπροβλήματα, πράγμα που, πέραν των άλλων, εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ