2018-06-04 20:21:49
Φωτογραφία για Α.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ-Δασικοί Χάρτες: νέα ημερομηνία ανάρτησης, θα σας κρατάμε ενήμερους.
Σχετικά με τη σημαντικότατη υπόθεση ανάρτησης των Δασικών Χαρτών, υπενθυμίζουμε ότι για την ευρύτερη περιοχή μας ήδη από το 2014 έχουν κατατεθεί στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

μελέτες οριοθέτησης από έγκριτη ομάδα μελετητών Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού. Οι μελέτες αυτές επικαιροποιήθηκαν το έτος 2016 και επαναϋποβλήθηκαν, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, στην Εταιρεία Κτηματολογίου & Χαρτογράφησης Ελλάδος (Ε.Κ.Χ.Α.) Α.Ε. μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Θερινή Διαμονή» Πέτρος Σαντ, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης», Καθηγητή κ. Ανδρέα Βασιλόπουλο, έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο κεντρικές ενημερωτικές παρουσιάσεις που αφορούσαν την Δασική Νομοθεσία, την διαδικασία εκπόνησης μελέτης και ανάρτησης Δασικών Χαρτών, τις τρεις κατηγορίες περιγραμμάτων οικισμών (πορτοκαλί – κίτρινο – ιώδες) τις υποχρεώσεις των πολιτών, ανά περίπτωση, σχετικά με την υποβολή ή μη, αντίρρησης κατά του Δασικού Χάρτη, τις προβλεπόμενες προθεσμίες – δικαιολογητικά, καθώς και τα Συνταγματικά προαπαιτούμενα για την οριστική λύση του προβλήματος.


Όσα αναφέρθηκαν στις παραπάνω παρουσιάσεις παραμένουν απολύτως σε ισχύ, με νέα ημερομηνία ανάρτησης από το αρμόδιο Υπουργείο, το Φθινόπωρο του 2018. 

Επιπλέον, ο κ. Πέτρος Σαντ με την διττή ιδιότητά του ως πρόεδρος τοπικού συλλόγου, αλλά και ως Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π., στο περιθώριο της παρουσίασης από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Σωκράτη Φάμελλο για το θέμα της τροποποίησης των χρήσεων γης στην περιοχή Περιβολάκια, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αδίκως και λόγω αδράνειας της τότε Δημοτικής, έχει χαρακτηριστεί ως «Ζώνη Πρασίνου» απαγορεύοντας οποιαδήποτε οικιστική χρήση. Η θετική στάση του Υπουργού και η υπόσχεση για δεύτερη συνάντηση τεκμηρίωσης της αλλαγής χρήσης από «Ζώνη Πρασίνου» σε «Ζώνη Υποδοχής Β’ Κατοικίας» αποτελεί μεγάλη επιτυχία, για την οποία, όπως πάντα, θα σας κρατάμε ενήμερους.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου

Δημοτικού Συμβούλου Ραφήνας-Πικερμίου
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ