2018-06-06 08:08:17
Φωτογραφία για Κύπρος: Καταδίκη από ΕΔΑΔ για κακομεταχείριση κρατουμένου
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για υπόθεση κακοποίησης Καναδού υπηκόου από την Αστυνομία και ελλιπούς διερεύνησης της υπόθεσης από πλευράς των αρχών. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αποζημιώσει τον παραπονούμενο με 25 χιλιάδες ευρώ και να πληρώσει 3.000 ευρώ δικηγορικά έξοδα.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το Φεβρουάριο του 2011, όταν αστυνομικός κλήθηκε να μεταβεί σε τράπεζα στη Λεμεσό όπου ύποπτος έκανε αναλήψεις με πλαστή πιστωτική κάρτα. Ο αστυνομικός έπιασε επ’ αυτοφώρω τον Καναδό υπήκοο Khani Kabbara να κάνει ανάληψη και τον κάλεσε να σταματήσει και να του δείξει ταυτότητα ή διαβατήριο.

Σύμφωνα με την πλευρά της Αστυνομίας ο Kabbara αντιστάθηκε και χρησιμοποιήθηκε ανάλογη βία. Από την πλευρά του ο Kabbara υποστήριζε ότι χτυπήθηκε χωρίς προειδοποίηση από τους Αστυνομικούς τόσο στο σημείο της σύλληψης όσο και στα αστυνομικά κρατητήρια.

Η απόφαση του ΕΔΑΔ που δημοσιεύθηκε το πρωί της Τρίτης αποδέχεται τις κατηγορίες περί κακοποίησης και μη επαρκούς διερεύνησης του παραπόνου από τις κυπριακές αρχές.

Δικηγόρος του Khani Kabbara είναι ο κ. Λουκής Λουκαϊδης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ