2018-06-07 00:18:56
Φωτογραφία για Νέα «έκρηξη» Κωνσταντοπούλου για Λάσα: Είστε κουτοπόνηρο δικαστήριο
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα της πρώην προέδρου της βουλής για να αναβολή της δίκης του φερόμενου αρχηγού μαφιόζικης οργάνωσης, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της

Ένταση επικράτησε και σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο 57χρονος καταδικασθείς ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης Λάσα Σουσανασβίλι. Την υπεράσπισή του, από την περασμένη Δευτέρα, ανέλαβε και σ’ αυτό το στάδιο η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηρίου, μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής που έκανε. «Είστε κουτοπόνηρο δικαστήριο», είπε καταγγέλλοντας ότι θέλουν να κλείσει γρήγορα η υπόθεση του κατηγορούμενου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει αναλάβει τον 57χρονο στην εξέταση του αιτήματος έκδοσης, που έχουν υποβάλει οι γαλλικές αρχές, στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης
. Η διαδικασία βρίσκεται σε διακοπή καθώς μεταφράζονται προφορικά τα έγγραφα. Από τη Δευτέρα όμως τον υπερασπίζεται και στο Πενταμελές Εφετείο όπου δικάζεται για την πρωτόδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 14 ετών. Το δικαστήριο διέκοψε για πολλοστή φορά τη Δευτέρα, καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να λάβει γνώση της δικογραφίας και να πάρει αντίγραφα που είναι περίπου δύο κούτες. Σήμερα ζήτησε αναβολή ή νέα διακοπή, καθώς είπε πως ήταν αδύνατο να μελετήσει και να συζητήσει με τον πελάτη της τις 9.600 σελίδες της δικογραφίας.

Το αίτημα απορρίφτηκε από το δικαστήριο και τότε ξεκίνησε η επίθεση της κυρίας Κωνσταντοπούλου στο δικαστήριο. Το χαρακτήρισε «κουτοπόνηρο», ενώ είπε ότι επιδιώκεται να κλείσει η υπόθεση «άρον – άρον», για να λάβει την απάντηση από έδρας ότι «αυτό είναι υβριστικό για το δικαστήριο». Ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηρίου επειδή στερεί από τον κατηγορούμενο το δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως είπε και ειδικά να διορίσει την ίδια ως υπερασπιστή του. «Είναι προσωποποιημένη εχθροπάθεια προς τον κατηγορούμενο και την υπεράσπιση», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι δείχνει πως το δικαστήριο έχει «προδρομολογημένη» την πορεία ολοκλήρωσης της δίκης.

Το ίδιο αίτημα, εξαίρεσης του δικαστηρίου, έγινε και από τους άλλους υπερασπιστές του 57χρονου σε προηγούμενη δικάσιμο. Το αίτημα είχε απορριφτεί, όπως προηγουμένως είχε απορριφτεί το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου. Ο κατηγορούμενος αρχιμαφιόζος προσήχθη στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Το αίτημα θα εξεταστεί από άλλη σύνθεση του Πενταμελούς Εφετείου σε νέα διαδικασία με εξέταση μαρτύρων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ