2018-06-07 13:52:26
Φωτογραφία για Βίντεο με την φωτιά στο δεξαμενόπλοιο Aframax River – βραβείο γενναιότητας του IMO στους δύο πλοηγούς!
Το βραβείο γενναιότητας στη θάλασσα του IMO απονεμήθηκε στους δύο πλοηγούς του Χιούστον για την ανδρεία που έδειξαν στην πυρκαγιά του δεξαμενόπλοιου η οποία προκλήθηκε μετά από την πρόσκρουση σε δέστρες.

Το πρωινό στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 το δεξαμενόπλοιο Aframax River έπαθε ζημιά στην μηχανή του και προσέκρουσε 2 δέστρες στο κανάλι του Χιούστον. Με την πρόσκρουση προκλήθηκε τρύπα στο πλοίο από την οποία υπήρξε διαρροή 88,000 γαλόνια marine gas oil χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο. Ξαφνικά υπήρξε ανάφλεξη και ξέσπασε πυρκαγιά.

Παρόλο τον κίνδυνο που υπήρχε για την ζωή τους οι δύο πλοηγοί, Captain McGee και Phillips, έμειναν στο πλοίο και το απομάκρυναν μακριά από άλλα πλοία και τις γύρω εγκαταστάσεις, ενώ συνεργάστηκαν και άψογα με τις αρχές. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι οι δύο άντρες έπαθαν μόνο κάποια μικρής σημασίας εγκαύματα από την φωτιά.

Για τις προσπάθειες τους και την γενναιότητα που έδειξαν οι δύο πλοηγοί τιμήθηκαν με το βραβείο γενναιότητας στη θάλασσα του IMO.

Ενώ έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από το συμβάν, ένα νέο βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το οποίο μας δείχνει καλύτερα πως ακριβώς ενήργησε και πως αντιμετώπισε την πρόσκρουση το πλήρωμα, οι πλοηγοί και τα ρυμουλκά.

Δείτε ακόμα τι είπαν οι δύο πλοηγοί για το συμβάν και πώς το περιγράφουν.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ