2018-06-07 17:06:15
Φωτογραφία για Αποσύρθηκαν τα κινεζικά πυραυλικά συστήματα από τις νήσους Spratly
Απέσυρε το Πεκίνο από τα τρία νησιά του συμπλέγματος Spratly τα πυραυλικά συστήματα που είχαν αναπτυχτεί πριν από μερικούς μήνες σύμφωνα με πληροφορίες από Ισραηλινή εταιρεία δορυφορικών πληροφοριών.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από δορυφορικές φωτογραφίες οι Κινέζοι απέσυραν από τους υφάλους Fiery Cross, Subi και Mischief τους πυραύλους επιφανείας-επιφανείας YJ-12B  και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας HQ-9B.

Η ανάπτυξη των πυραύλων αυτών από το Πεκίνο είχε προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ και των πέντε χωρών που βρίσκονται στην περιοχή και επίσης διεκδικούν τα νησιά που οι Κινέζοι ήδη κατέχουν.

Από την άλλη πλευρά και οι ΗΠΑ έδειξαν με τον πλέον εμφανή τρόπο την αντίδραση τους στην Κίνα στέλνοντας στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52Η να πετάξουν πάνω από τα νησιά αυτά.

Μια πιθανή εξήγηση για την απόσυρση των συστημάτων αυτών είναι η μετακίνηση τους σε άλλες περιοχές της Νότιας Κινεζικής θάλασσας, ενώ δεν αποκλείεται η επαναπροώθηση τους στα παραπάνω νησιά κάποια στιγμή αργότερα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ