2018-06-08 12:31:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Τράπεζα απέρριψε αίτημα εμπόρου για ένταξη στον εξωδικαστικό και μετά του πρότεινε ρύθμιση δανείου του
Εάν του έκανε την προσφορά εντός του εξωδικαστικού, το θέμα θα είχε λήξει Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται καθημερινά στην πόλη της Πάτρας, σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματικών γενικότερα, για να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Τα προσκόμματα που δημιουργούν οι τράπεζες της περιοχής, όταν τους πλησιάζουν ενδιαφερόμενοι, είναι κάτι παραπάνω από απίστευτα, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, εάν ενδιαφερόμενος έχει περιουσιακά στοιχεία, η τράπεζα τον απορρίπτει, ενώ αν δεν έχει ακίνητη περιουσία, τότε του κάνει αμέσως πρόταση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πασίγνωστου Πατρινού εμπόρου, ο οποίος απευθύνθηκε σε τράπεζα της πόλης προκειμένου να ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αλλά αυτή του το αρνήθηκε, λέγοντάς του πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, τον προσέγγισε στέλεχος της ίδιας τράπεζας και του έκανε προσφορά ρύθμισης της οφειλής του, η οποία εάν γινόταν κατά την προσέγγιση ένταξής του στον εξωδικαστικό, το θέμα θα είχε λήξει αμέσως υπέρ του εμπόρου.

Σε δηλώσεις του στους patrastimes ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, τόνισε ότι τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές από τράπεζες της πόλης προς τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στον εξωδικαστικό, θα πρέπει να μελετηθούν και να τύχουν ακόμα και εισαγγελικής παρέμβασης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ