2018-06-09 17:58:40
Φωτογραφία για Νέα Εγκύκλιος με συμπληρωματικές οδηγίες για προσδιορισμό συντάξιμων αποδοχών-κρατήσεων
Ενημέρωση από ΠΟΣ:Εκδόθηκε η αναμενόμενη εγκύκλιος με συμπληρωματικές οδηγίες για τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών.

Για την ΠΟΣ έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η εγκύκλιος, διότι περιλαμβάνονται και υλοποιούνται προτάσεις της Ομοσπονδίας για σημαντικά θέματα, προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων και των τριών Κλάδων των ΕΔ και όχι μόνο.

Βασικά σημεία είναι:

1. «Ο υπολογισμός διπλάσιου χρόνου υπηρεσίαςτων πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων», δηλαδή ο υπολογισμός του συντελεστή αναπλήρωσης γίνεται για ΟΛΑ τα συντάξιμα έτη, όπως είχε προτείνει η ΠΟΣ από τον Οκτ. 2015 (βλ. ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 55/2015, υπόμνημα). Επισημαίνεται ότι περιλαμβάνονται και τα 5 έτη εκστρατείας, με θετικό αντίκτυπο στον υπολογισμό της σύνταξης για την συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων, όπως είχε ενημερώσει η ΠΟΣ με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της.

2. Περιελήφθη η αναγκαία διάταξη, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία στις συναντήσεις της με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ώστε να είναι σαφές το θέμα των εισφορών. Αναφέρει λοιπόν η εγκύκλιος «Σημειώνουμε ότι αν πρόκειται για διορισμένους έως 30.09.1990, αναγνώριση του χρόνου των υπηρεσιών στο διπλάσιο μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, εξακολουθεί να γίνεται χωρίς καταβολή εισφορών».


3. Αφορά μεγάλο μέρος εν ενεργεία συναδέλφων, αλλά και εν αποστρατεία. Για αναγνώριση συντάξιμων ετών όσων διορίστηκαν μετά τις 30/9/1990, προβλεπόταν να υπολογίζεται η αντίστοιχη εισφορά με τα ποσοστά που ισχύουν την ημερομηνία αίτησης αναγνώρισης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τεράστια και ασύμφορη οικονομική επιβάρυνση για τον ενδιαφερόμενο. Η πρόταση της ΠΟΣ που φαίνεται στην ανακοίνωση υπ’ αριθμ. 93 ήταν «... ο υπολογισμός για αναγνώριση συντάξιμων ετών, να γίνεται με τις εισφορές που αντιστοιχούσαν στην περίοδο αναγνώρισης.». Πράγματι η εγκύκλιος περιέλαβε την αντίστοιχη διάταξη ως εξής: «Η εισφορά για την αναγνώριση υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά εισφορών κλάδου σύνταξης και τις συντάξιμες αποδοχές που ίσχυαν όταν πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη κάθε φορά υπηρεσία.» Δηλ. η εισφορά θα υπολογίζεται με ότι ίσχυε την περίοδο που εκτελέσθηκε η συγκεκριμένη υπηρεσία που αναγνωρίζεται, δηλ. κατά πολύ χαμηλότερες εισφορές.

Συνεχίζουμε ως ΠΟΣ ... να περισώσουμε ότι μπορούμε, προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων!!!

Διαβάστε την σχετική Εγκύκλιο:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ