2018-06-10 15:04:11
Φωτογραφία για Αυξημένη ανησυχία για θερμό επεισόδιο μέχρι τις τουρκικές εκλογές
• ΓΙΑ «ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων» το τελευταίο διάστημα κάνει λόγο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

• Οι Τούρκοι παίζουν πάλι με τη φωτιά

Σε κατάσταση συναγερμού για την εκδή­λωσή ενός θερμού επεισοδίου περιορι­σμένης έντασης από την Τουρκία είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τις τελευταίες ήμε­ρες. Τα προεκλογικά χαρτιά του Ταγίπ Ερντογάν «καίγονται», όπως για παράδειγμα αυτό της αγοράς ρωσικών S-400, και αυξάνεται η ανη­συχία για το ενδεχόμενό να προσφύγει σε ένα επεισόδιο-«πυροτέχνημα» στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι, μετά την επίσκεψη του Προέ­δρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις δη­λώσεις του Πάνου Καμμένου για την ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων, προχώρησαν σε μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Με­τά τη συνάντηση που είχε, όμως, ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομό­λογό του Μάικ Πομπέο και την άτακτη υποχώ­ρηση της Άγκυρας στο θέμα της αγοράς των S-400, ανακοίνωσαν..
. επιφυλακή των τουρκι­κών Ενόπλων Δυνάμεων υπό τον φόβο... Ελλη­νικής πρόκλησης! Απόλυτος παραλογισμός Το ποιος προκαλεί στο Αιγαίο είναι σαφές και αποδεικνύεται με στοιχεία και αριθμούς. Ο Αρ­χηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέ­δρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «ποσοτι­κή και ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προ­κλήσεων». Δεν το είπε τυχαία. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν αποκαλυπτικά. Το πιο εντυπωσιακό που προκύπτει από αυτά είναι πως ο πραγματικός πόλεμος στο Αιγαίο δεν γίνεται πια μόνο στον αέρα με τις παραβιάσεις αλλά και στη θάλασσα, όπου τα επεισόδια έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα!   

Τι δείχνουν οι ψυχροί αριθμοί

Όπως προκύπτει από τους πίνακες που δημοσιεύει η Realnews, το 2009 σημειώθηκαν στο Αιγαίο 90 ναυτικά επεισόδια. Το 2017 είχαμε 1.998 και στο πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουμε μέχρι στιγμής 470! Σε αυτά περιλαμβάνονται και οι συγκρούσεις τουρκικών με ελληνικά σκάφη. Στον αέρα οι προκλήσεις διαρκώς αυξάνονται:

• Το 2017 είχαμε 1.330 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να κάνουν 3.317 παραβιάσεις και 37 υπερπτήσεις.

• Το 2018 μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.561 παραβιάσεις και 12 υπερπτήσεις. 

Μετά από όλα αυτά οι Τούρκοι δηλώνουν ... ανήσυχοι για επεισόδιο στο Αιγαίο! Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι το καθεστώς Ερντογάν θα κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο. Κάποιοι δεν αποκλείουν να δούμε και προβολές κατασκευα­σμένων βίντεο δήθεν από αφαίρεση Ελληνι­κής σημαίας από βραχονησίδα. Οι Τούρκοι το έχουν προαναγγείλει. Η προβολή τέτοιων κατασκευασμένων βίντεο μπορεί να χρησιμοποι­ηθεί από το επικοινωνιακό επιτελείο του καθε­στώτος Ερντογάν.

Αυτό που θεωρούν σίγουρο είναι πως η έντα­ση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις όχι μόνο δεν θα αποκλιμακωθεί στις 24 Ιουνίου, αλλά θα συνεχιστεί και πιθανότατα θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές. Το αποτέλεσμα θα κρίνει πόσο γρήγο­ρα και πόσο έντονη θα είναι αυτή η κλιμάκωση.

Τι γίνεται με τους δύο Έλληνες αιχμαλώτους

Ένα ακόμη μέσο πίεσης της Τουρκίας προς την Ελλάδα είναι η αιχμαλωσία των δύο Στρατιωτικών μας. Ξεπέρασε τις 100 ημέρες η παράνο­μη κράτηση τους και η Άγκυρα αντιμετωπίζει το θέμα με κυνισμό που έγινε αισθητός στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος έθεσε το ζήτημα κατά πρόσωπο στον Τούρκο ομόλογο του. Τι απάντησε; Ότι ακόμη ελέγχουν τα κινητά τους! Το πιο εφιαλτι­κό σενάριο που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι οι δυο Έλληνες να κρατηθούν επ' αόριστον και να χρησιμοποιηθούν ως «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης», μετά από κάποιο θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο. Σενάριο που δυστυχώς έχει πολλές πιθανότητες να αποδεδειχθεί αληθινό.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ[email protected]

 (REAL NEWS-10/06/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ