2018-06-12 09:19:27
Φωτογραφία για Αλλάζει η διαμονή και η διατροφή των γιατρών στα ιατρικά συνέδρια του εξωτερικού! Νέα εγκύκλιος ΕΟΦ
Τρίτη 12 Ιούνιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στη διαμονή και τη διατροφή των γιατρών που πηγαίνουν στα ιατρικά συνέδρια του εξωτερικού φέρνει εγκύκλιος του ΕΟΦ.

Ειδικότερα ανοίγει την «κάνουλα» ο ΕΟΦ για τα έξοδα των γιατρών στα ιατρικά συνέδρια του εξωτερικού και κάνει πιο ελαστικά τα χρηματικά όρια τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τη διατροφή που καλύπτουν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Και αυτό διότι εδώ και καιρό υπήρχε αίτημα από τη φαρμακοβιομηχανία να αυξηθούν τα χρηματικά όρια, αφού είχε παρατηρηθεί ότι πολλές φορές δεν μπορούσαν ούτε να καλυφθούν τα έξοδα των γιατρών σε μεγάλα καταξιωμένα συνέδρια εξαιτίας των περιορισμών.

Είναι άλλωστε γνωστό πως σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι τιμές των ξενοδοχείων εκτοξεύονται όταν διενεργούνται μεγάλα ιατρικά συνέδρια.

Οι νέες τιμές ξενοδοχείων και διατροφής

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΦ πλέον το κόστος φιλοξενίας (διαμονή – διατροφή) των Επαγγελματιών Υγείας σε επιστημονικές εκδηλώσεις/επιτροπές του Εξωτερικού, καθορίζεται σε:

150 € το ανώτερο κόστος διατροφής με πρωινό, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και

400 € το ανώτερο κόστος διαμονής, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Στην Ελλάδα πάντως τα συνέδρια θα είναι πλέον με άλλους όρους καθώς έρχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που περιορίζει άρδην τον αριθμό τους αλλά και τους διοργανωτές. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ποιοι θα μπορούν να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια μετά τις αλλαγές του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες»

Το νομοσχέδιο πάντως αναμένεται να φθάσει με καθυστέρηση στη Βουλή λόγω και των προαπαιτούμενων που είχαν επείγοντα χαρακτήρα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ