2018-06-12 21:06:33
Φωτογραφία για Το μοναδικό χαρακτηριστικό για να διακρίνεις έναν νάρκισσο, σύμφωνα με έρευνες
Υπάρχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για να διακρίνεις έναν νάρκισσο, σύμφωνα με έρευνες Κι, όμως, υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλους!

Οι περισσότεροι αποφεύγουμε τους ναρκισσιστές αλλά πώς μπορείς να καταλάβεις ότι το άτομο που μόλις γνώρισες είναι ένας από “αυτούς”; Υπάρχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό για να διακρίνεις έναν νάρκισσο λένε τώρα οι επιστήμονες.

Κι αν τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής , τα φρύδια τι είναι; Σύμφωνα με νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality, τα φρύδια μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον ψυχικό κόσμο ενός ανθρώπου και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το χαρακτηριστικό του ναρκισσισμού.

Τα φρύδια είναι, λοιπόν, το μοναδικό χαρακτηριστικό για να διακρίνεις έναν νάρκισσο.

Όπως αποδεικνύεται απ’ τις έρευνες τα παχιά και καλά διατηρημένα φρύδια είναι συνώνυμο με τον ναρκισσισμό. Είναι μια μορφή ναρκισσισμού που συχνά χαρακτηρίζεται από κάτι φανταχτερή, διεκδικητική και κυριαρχική προσωπικότητα.


Οι επικεφαλής της έρευνας, Miranda Giacoimin και Nicholas Rule από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο πραγματοποίησαν την έρευνα τραβώντας φωτογραφίες με τα χαρακτηριστικά των προσώπων των συμμετεχόντων στην έρευνα. Οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν στη συνέχεια το Narcissistic Personality Inventory, το οποίο είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μέτρο υποκλινικού μεγαλοθρεπτικού ναρκισσισμού.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές έκοψαν τις φωτογραφίες ώστε να φαίνονται μόνο τα φρύδια. Στη συνέχεια, τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τις έδειξαν σε ανεξάρτητους κωδικοποιητές ώστε να κάνουν τη δική τους αξιολόγηση.

Έπειτα από αξιολογήσεις διαπίστωσαν πως τα φρύδια είναι δείγμα ναρκισσισμού και όσοι έχουν πυκνά και καλοσχηματισμένα φρύδια είχαν την τάση να είναι ναρκισσιστές.

Και γιατί οι ναρκισιστές έχουν πυκνά φρύδια; Όπως προκύπτει από την έρευνα, ο λόγος είναι η επιθυμία τους να είναι αισθητικά μοναδικοί και ξεχωριστοί και αυτό το πετυχαίνουν μέσα απ’ τη σχολαστικότητα και τα “τέλεια” φρύδια.

Τα φρύδια διευκολύνουν στην αναγνώριση προσώπου, δήλωσε η ερευνήτρια Giacomin στον Independent. Κι έτσι, όπως εξήγησε οι ναρκισσιστές διατηρούν ξεχωριστά, πυκνά φρύδια για να μπορούν να τους αναγνωρίζουν πιο εύκολα, να έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν. Να είναι πιο επιβλητικοί και να ξεχωρίζουν.

Επίσης, αυτό μπορεί να διευκολύνει και την επιθυμία τους να τους θυμούνται και να αρέσουν, προκειμένου να ενισχύσουν τις θετικές απόψεις που έχουν και οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

Φυσικά, εκτός από αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου, έρευνες έχουν αποδείξει πως οι ναρκισσιστές μιλούν περισσότερο για τον εαυτό τους και έχουν σοβαρή έλλειψη ενσυναίσθησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ