2018-06-13 12:07:09
Φωτογραφία για Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ξηρό και τον δευτερεύοντα πνιγμό
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά σας όταν κολυμπούν ή παίζουν στην πισίνα ή στη θάλασσα Βεβαιωθείτε ότι είναι κοντά ναυαγοσώστης, και ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τα μικρά σας μόνα τους κοντά σε οποιοδήποτε μέρος έχει νερό - ακόμα και στη μπανιέρα.

Υπάρχουν όμως ακόμα περισσότερα που μπορείτε να κάνετε για να τα κρατήσετε ασφαλή: Μάθετε τα σημάδια κινδύνου αφού βγούνε έξω από το νερό και τι να κάνετε.

Μπορεί να έχετε ακούσει τους όρους «ξηρός πνιγμός» και «δευτερεύον πνιγμός». Αυτοί δεν είναι πραγματικά ιατρικοί όροι. Αλλά δείχνουν σπάνιες επιπλοκές που πρέπει να γνωρίζετε και οι οποίες είναι πιο συχνές στα παιδιά.

Με το λεγόμενο ξηρό πνιγμό, το νερό δεν φτάνει ποτέ στους πνεύμονες. Αντ 'αυτού, το παιδί εισπνέει νερό το οποίο προκαλεί σπασμούς στις φωνητικές χορδές του. Αυτό κλείνει τους αεραγωγούς του, καθιστώντας δύσκολο να αναπνεύσει. Θα αρχίσετε να παρατηρείτε αυτά τα σημάδια αμέσως.


Ο «δευτερεύον πνιγμός» είναι ένας άλλος όρος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να περιγράψουν μια άλλη επιπλοκή. Αυτό συμβαίνει εάν το νερό φτάσει στους πνεύμονες. Εκεί, μπορεί να ερεθίσει την επένδυση των πνευμόνων και το υγρό μπορεί να συσσωρευτεί προκαλώντας μια κατάσταση που ονομάζεται πνευμονικό οίδημα. Ίσως θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει πρόβλημα να αναπνεύσει αμέσως και μπορεί να χειροτερέψει τις επόμενες 24 ώρες.

Και τα δύο γεγονότα είναι πολύ σπάνια. Αποτελούν μόλις 1% -2% όλων των πνιγμών, λέει ο παιδίατρος James Orlowski, MD, του νοσοκομείου της Φλόριντα Tampa.

Συμπτώματα

Οι επιπλοκές που προκαλούν ανησυχία μπορεί να περιλαμβάνουν:

-Βήχας

-Πόνος στο στήθος

-ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

-Το παιδί αισθάνεται εξαιρετικά κουρασμένο

-Το παιδί σας μπορεί επίσης να έχει αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως ευερεθιστότητα ή μείωση των ενεργειακών επιπέδων, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ