2018-06-13 14:27:49
Φωτογραφία για Φράγκος για Μακεδονικό: Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην πρώτη του αντίδραση μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ της Ελλάδος και πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Αμύνης, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος

Φραγκούλης, μιλώντας στο SigmaLive, κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί άμεσα εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ίδε Άρθρο 49 του Συντάγματος, παράγραφος 1.

Άλλως να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε παραίτηση. Οφείλουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος να φύγει από την συγκυβέρνηση και να γίνει πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έτσι απλά. Εγκαλείτε τους πρόθυμους διά προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας! Οι βουλευτές της Βορείου Ελλάδος πρέπει, επίσης, πρώτοι να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές».

Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 49, του ελληνικού Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για εσχάτη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος. Για πράξεις που δεν σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του η δίωξη αναστέλλεται έως ότου λήξει η προεδρική θητεία.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ