2018-06-14 01:49:04
Φωτογραφία για Σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο χώρος της υγείας
By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας (12-3) την Πέμπτη για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται εναντίον του πολυνομοσχεδίου, κήρυξε με απόφασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής έχει απευθύνει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας, σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, κατάργηση του νόμου που διευθετεί το χρόνο εργασίας, αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών τους απωλειών, καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου εργαζόμενου στο σύστημα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.


“Τέρμα πια στις αυταπάτες και την αναμονή” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ. “Η μεταμνημονιακή Ελλάδα όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα κλιμακώσει περισσότερο την επίθεση σε βάρος μας με βάση τα μνημόνια διαρκείας και επιτήρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης” προσθέτει.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει, στο μεταξύ, τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά ότι προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, με αφορμή την επιμονή της να πραγματοποιήσει άσκηση ανήμερα της κινητοποίησης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

“Απαιτούμε να μην διεξαχθεί αυτή η άσκηση έτσι ώστε να μην δράσει σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός για το προσωπικό του Νοσοκομείου” αναφέρει σχετικά και καλεί τους γιατρούς του Μεταξά να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας και στα συλλαλητήρια.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ