2018-06-14 12:02:36
Φωτογραφία για Ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την επόμενη ημέρα από την ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για αλλαγή της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας, δέκα σελίδων, δόθηκε στα κοινοβουλευτικά κόμματα σήμερα το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή σε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία προσανατολίζεται στο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία.

Τα βασικότερα σημεία της συμφωνίας

Η νέα ονομασία της ΠΓΔΜ θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας («Severna Makedonja») με την ονομασία να ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes)Το νέο όνομα θα εγγραφεί στο σύνταγμα της γειτονικής χώρας, μετά την αναθεώρηση, ενώ οι 140 και πλέον χώρες που αναγνωρίζουν σήμερα την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» θα την αναγνωρίζουν με το νέο όνομαΜετά τη συνταγματική αναθεώρηση θα απαλειφθούν οι αλυτρωτικές αναφορέςΗ ονομασία της ιθαγένειας/υπηκοότητας της γειτονικής χώρας θα είναι Macedonian/citizen of the Republic of North MacedoniaΑναγνωρίζεται η Μακεδονική εθνότητα για το γειτονικό κράτος με σαφή διαχωρισμό από την αρχαία Μακεδονική ταυτότηταΗ Μακεδονική γλώσσα αναγνωρίζεται, αλλά ως γλώσσα σλαβικής προέλευσης.Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

http://www.efsyn.gr/arthro/olokliro-keimeno-tis-symfonias-elladas-pgdm
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ