2018-06-14 18:01:20
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι 6 καλύτερες τουαλέτες για τουρίστες παγκοσμίως
Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Διεθνών Βραβείων Τουαλέτας Τουρισμού 2018 που διοργανώνει το MyTravelResearch.com.

Πρόκειται για τις έξι πιο δημοφιλείς στους τουρίστες τουαλέτες στον κόσμο, οι οποίες διακρίθηκαν για τη σχεδίαση, τη διακόσμηση, την τοποθεσία, την προσβασιμότητα και την οικονομική τους συμβολή.

Είναι η δεύτερη χρονιά που απονέμονται αυτά τα βραβεία σε τουαλέτες που αναβαθμίζουν τη χρήση τους σε… εμπειρία!

Καλύτερης Σχεδίασης

The Saskatchewan Science Centre, στον Καναδά.

Η σχεδίαση των προσφάτως ανακαινισμένων τουαλετών του 2ου ορόφου του κέντρου επιστημών του Σασκάτσουεν είναι εμπνευσμένη από τα βόρεια δάση της περιοχής. Στους τοίχους υπάρχουν εικόνες πυκνής βλάστησης από τον βραβευμένο φωτογράφο Todd Mintz ενώ ακούγονται ήχοι του δάσους και πουλιά που κελαηδούν. Η αίσθηση είναι σαν μπαίνει κάποιος σε ένα εντελώς φυσικό περιβάλλον, χωρίς να ανησυχεί για αρκούδες Καλύτερης οικονομικής συμβολής


The Cummins Mosaic Loo, στο Cummins, της νότιας Αυστραλίας.

Η κοινότητα του Cummins μετέτρεψε την εντελώς απλή τουαλέτα του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού σε μια δημόσια τουαλέτα με προσωπικότητα. Το αποτέλεσμα είναι να διαδοθούν τα νέα από στόμα σε στόμα και οι τουρίστες πλέον την αναζητούν ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις επωφελούνται από τους περαστικούς που σταματούν για να επισκεφθούν τις τουαλέτες που είναι διακοσμημένες με αγάλματα, μωσαϊκά και τοιχογραφίες με θέματα των αρχών του 20ου αιώνα.

Καλύτερης τοποθεσίας

Hotel La Jolla (A Curio Collection by Hilton), στη La Jolla της Καλιφόρνια.

Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου, με θέα στο παραθαλάσσιο χωριό La Jolla και τον ωκεανό. Τα τεράστια παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να τονίζει τις φυσικές αποχρώσεις του εσωτερικού του μπάνιου.

Καλύτερης προσβασιμότητας

Αεροδρόμιο Brisbane, στο Queensland της Αυστραλίας.

Το αυστραλιανό αεροδρόμιο αναβάθμισε τις τουαλέτες του με τρόπο που υπερβαίνει τις προδιαγραφές προσβασιμότητας που θέτει η νομοθεσία. Ειδικά σημεία με τραπέζια/αλλαξιέρες για ενήλικες, ανυψωτήρες και αποσπώμενες μπάρες για ανθρώπους με βαριές αναπηρίες. Το αεροδρόμιο του Brisbane έχει επίσης εσωτερικές τουαλέτες για σκυλιά-οδηγούς που συνοδεύουν ανθρώπους με αναπηρίες.

Καλύτερης τοπικής εμπειρίας

Bowl Plaza, Lucas, Kansas, USA.

Χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να κατασκευαστούν οι δημόσιες τουαλέτες της μικρής πόλης Lucas του Κάνσας και πλέον αποτελούν μεγάλο αξιοθέατο. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μωσαϊκά φτιαγμένα από τοπικούς καλλιτέχνες, ενώ ολόκληρο το κτίριο είναι κατασκευασμένο σαν μια λεκάνη τουαλέτας. Η είσοδος είναι σχεδιασμένη σαν ένα καπάκι λεκάνης ενώ ο διάδρομος βγαίνει μέσα από ένα τεράστιο τσιμεντένιο ρολό χαρτιού.

Συνολικός νικητής και νικητής στην κατηγορία Συνολικής Συμβολής τον Τουρισμό

Οι τουαλέτες James Bond στο εστιατόριο Piz Gloria, στο Murren της Ελβετίας.

Σε υψόμετρο 2970 μέτρων στο όρος Schilthorn της Ελβετίας, το περιστρεφόμενο εστιατόριο υιοθέτησε στις τουαλέτες του το θέμα “James Bond” αφού στο σημείο έγιναν γυρίσματα της ταινίας “On Her Majesty’s Secret Service”. Ανακαινίστηκε το 2017 και περιλαμβάνει διάφορα οπτικοακουστικά εφέ από τον γνωστό ήρωα: το κορίτσι του James Bond, η Diana Rigg, εμφανίζεται στον καθρέφτη την ώρα που οι άντρες πλένουν τα χέρια τους, υπάρχει ταμπέλα στις αντρικές τουαλέτες που γράφει “Shake, don’t stir” (ανακινείστε, μην ανακατεύετε) και “Aim like James” (στοχεύστε όπως ο James). Στις γυναικείες τουαλέτες ακούγεται ο ήχος πυροβολισμού και ο James εμφανίζεται μέσα από την τρύπα στον καθρέφτη, ενώ ο μεγάλος γόης ακούγεται να λέει «Απόψε, σπίτι μου – μόνο οι δυο μας».

Πηγή φωτό: mytravelresearch.com 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ