2018-06-15 14:00:28
Φωτογραφία για 10+1 λάθη που όλοι κάνουμε με τα ...προφυλακτικά!
Τα προφυλακτικά είναι μακράν της δεύτερης, η καλύτερη μέθοδος προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αρκεί βέβαια, να χρησιμοποιούνται σωστά κι όχι επιπόλαια ή λανθασμένα λόγω ελλιπούς ενημέρωσης.

Παραλείποντας το βασικότερο λάθος όλων, που δεν είναι άλλο από τη μη χρησιμοποίησή τους, παραθέτουμε τα συχνότερα λάθη που κάνουμε οι νέοι (κι όχι μόνο) όταν τελικά αποφασίζουμε να τα βάλουμε στη σεξουαλική μας ζωή.

Σας θυμίζουν κάτι;

1. Καμιά φορά, τα αφήνουμε εκτός «παιχνιδιού». Ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος. Ναι μεν κάνουμε σεξ με προφυλάξεις αλλά ...όχι πάντα. Είναι κι αυτές οι εξαιρέσεις που λέμε «Έλα μωρέ, για μια φορά;». Η μόλυνση από ΣΜΝ αλλά και η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, μια φορά θα χτυπήσουν πάντως 2. Χρησιμοποιούμε λιπαντικό ΜΕΣΑ από το προφυλακτικό. Είναι ένα αρκετά διαδεδομένο «hack» το οποίο όντως αυξάνει τα επίπεδα απόλαυσης για τον άντρα. Ωστόσο είναι μεγάλο λάθος καθώς αυξάνει δραματικά και τις πιθανότητες να φύγει το προφυλακτικό από τη θέση του κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.


3. Τα αγοράζουμε από το περίπτερο. Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό, έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές. Εμείς εκεί όμως, βαριόμαστε να κάνουμε 10 βήματα παραπάνω μέχρι το φαρμακείο, ή έστω το σούπερ μάρκετ...

4. Δεν ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης. Μεταξύ μας τώρα, πότε έμαθες οτι τα προφυλακτικά λήγουν; Μήπως ...σήμερα;

5. Οι γυναίκες συνηθίζουν να χειρίζονται την όλη φάση λανθασμένα. Έτσι, κάνουν τους άντρες να τα απεχθάνονται ακόμη περισσότερο. Αγαπητή κυρία που μας διαβάζεις, είναι στο χέρι σου να κάνεις το προφυλακτικό μέρος των προκαταρκτικών. Να μη μετατρέπεις την κατάσταση σε ακόμη πιο αμήχανη και ...ξενέρωτη απ’ οτι είναι.

6. Δεν αγοράζουμε το κατάλληλο είδος προφυλακτικού. Υπάρχουν προφυλακτικά με διαφορετικές γεύσεις, διαφορετική υφή, διαφορετικό μέγεθος, με λιπαντικό ή επιβραδυντικό, με δαχτυλίδι κ.α. Γιατί δεν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μιας από τις εταιρείες να δεις ποιο ταιριάζει καλύτερα σε σένα και τον/τη σύντροφό σου;

7. Δεν αφήνουμε κενό στο πάνω μέρος. Και μετά απορούμε γιατί έσπασε, ζητώντας και τα ρέστα από τις εταιρείες!

8. Τοποθετούμε δύο προφυλακτικά μαζί. Ειδικά στις νεαρές ηλικίες και τις πρώτες ερωτικές επαφές, το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά συχνό. Μόνο που όχι μόνο δε μειώνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης, αλλά αυξάνονται κιόλας!

9. Τα παραλείπουμε κατά τη διάρκεια του στοματικού. Οκ, δεν τρέφουμε αυταπάτες πως το συγκεκριμένο λάθος θα διορθωθεί, δεν παύει να είναι όμως ένα ακόμη ...λάθος μας!

10. Δεν είμαστε πληροφορημένοι για τις εναλλακτικές του λάτεξ. Είναι ορισμένοι άντρες, που έχουν αλλεργία στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα περισσότερα προφυλακτικά, το λάτεξ. Έτσι, αν παρατηρήσουν ερεθισμό ή κνησμό, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως δεν μπορούν να κάνουν ασφαλές σεξ. Δεν είναι όμως έτσι, καθώς οι εναλλακτικές είναι πάρα πολλές και μια σχετική ερώτηση στο φαρμακείο θα σας λύσει όλες τις απορίες.

και φυσικά 11. Δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για την ύπαρξη του γυναικείου προφυλακτικού! Googlάρετέ το και θα έχετε μια πρώτη επαφή. Στη συνέχεια, ρωτήστε και πάλι τον φαρμακοποιό σας. Ενδείκνυται πάντως (μεταξύ άλλων), στις περιπτώσεις όπου ο άντρας θεωρεί οτι το προφυλακτικό επηρεάζει την στύση του.

Το άρθρο δεν έχει σαν στόχο τόσο να ενημερώσει τους αναγνώστες, όσο να αποτελέσει το ερέθισμα για περαιτέρω αναζήτηση και προσεκτικότερη χρήση του προφυλακτικού. Ελπίζουμε να τα καταφέραμε...

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ