2018-06-15 15:03:30
Φωτογραφία για Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές «μπούκαραν» σε φωλιά φανατικών Ισλαμιστών.Τους εκδίωξαν δια της βίας και έκαψαν σημαίες του ISIS
Στην βίαιη εκκένωση κατάληψης εγκαταλελειμμένου σπιτιού στα Εξάρχεια που είχε μετατραπεί σε φωλιά φανατικών Ισλαμιστών, προχώρησαν σταδιακά μέσα σε δυο ημέρες άτομα του αναρχικού χώρου.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Σύμφωνα με το newsit, οι αντιεξουσιαστές αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που υπήρχε από τους φονταμενταλιστές που είχαν καταλάβει το άδειο σπίτι στα Εξάρχεια.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές που εκδίωξαν τους ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές, έκαψαν ακόμα και τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους που βρήκαν μέσα στους χώρους του συγκεκριμένου σπιτιού.

Οι φανατικοί ισλαμιστές, από το Μάρτιο του 2017 είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν στην περιοχή των Εξαρχείων μία ιδιότυπη κατάσταση ελέγχου, κάνοντας ακόμα και περιπολίες για την προστασία της κατάληψης, ενώ παράλληλα ομάδες ομοθρήσκων τους πωλούσαν “προστασία” σε παραβατικά άτομα, διακινητές ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην οδό Τοσίτσα, λέγοντάς τους μάλιστα πως τα χρήματα τους πάνε για “ιερό σκοπό”.


Η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί είχε φθάσει στα “αυτιά” της Ασφάλειας και με σχετικό έγγραφο από το 2017 είχε ενημερώσει και τις ειδικές Υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα το σπίτι στην περιοχή των Εξαρχείων και οι διαμένοντες σε αυτό να έχουν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση.(?)

Η εισβολή στο σπίτι στα Εξάρχεια

Το Σαββατοκύριακο άτομα του Αντιεξουσιαστικού χώρου και ενώ πλέον είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στην περιοχή πως στην συγκεκριμένη κατάληψη διαμένουν φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι μάλιστα πωλούν προστασία σε ομοϊδεάτες τους, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επίσης έχουν φθάσει στα χέρια των Αρχών, οι Αντιεξουσιαστές αγανακτισμένοι και από την ληστρική δραστηριότητα των καταληψιών, εισέβαλαν στο σπίτι και τους έδιωξαν, ενώ παράλληλα φωτογράφισαν τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους που υπήρχαν σε διάφορους εσωτερικούς χώρους.

Μάλιστα μετά την εκκένωση, αναρχικοί έκαψαν τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, αποθανατίζοντας αυτές τις σκηνές με τις κάμερες κινητών τηλεφώνων.

Προσπάθεια ανακατάληψης

Στο μεταξύ, την Τρίτη (12.06.2018) έγινε μια προσπάθεια ανακατάληψης του σπιτιού, χωρίς όμως επιτυχία, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι μετανάστες να εξαφανιστούν από την περιοχή.

Το Newsit.gr από τις 20/09/2017 με σχετικό ρεπορτάζ είχε αποκαλύψει το πρόβλημα που υπήρχε με τους μετανάστες από χώρες του Μαγκρέμπ -Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία- στην οδό Αραχώβης, αλλά και την ενόχληση και τον προβληματισμό που εξέφραζαν κάτοικοι και θαμώνες των Εξαρχείων.

Παράλληλα στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε επισημανθεί το ενδιαφέρον της Ασφάλειας και των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν θέσει υπό παρακολούθηση το σπίτι και τους καταληψίες φανατικούς ισλαμιστές.

Πηγή: newsit.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ