2018-06-15 16:21:20
Φωτογραφία για 4 πράγματα να κάνεις αν θέλεις να καλλιεργήσεις μια υπερήφανη γενειάδα
Έρχεται κάποια στιγμή -πάντα- στη ζωή ενός άντρα που... αποφασίζει να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πώς μπορεί να είναι η φάτσα του στον καθρέπτη με ένα μάτσο τρίχες να καλύπτουν το μισό του πρόσωπο. Κοινώς, που αποφασίζει να ξεφορτωθεί τα ξυραφάκια και να αφήσει μούσι.

Αν λοιπόν έχει έρθει και η δική σου στιγμή για να συστήσεις στους γύρω σου τον καινούργιο, γενειοφόρο εαυτό σου, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις με ευλάβεια τα παρακάτω τέσσερα βήματα. Θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στο στόχο σου: την απόκτηση μιας πυκνής και καλοσχηματισμένης γενειάδας.

Αναγνώρισε τι σου ταιριάζει και τι όχι

Για αρχή, κοίταξε τον εαυτό σου στο καθρέπτη για να καταλάβεις ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου. Αν είναι τετράγωνο ή στρογγυλό φρόντισε να αφήσεις μήκος στο κάτω μέρος του πηγουνιού και να τριμάρεις περισσότερο τα πλαϊνά. Αν πάλι είναι οβάλ, τότε συγχαρητήρια, είσαι από τη φύση σου προνομιούχος, μιας και το ζητούμενο είναι το μούσι σου να δώσει μήκος στο πρόσωπό σου. Κι αφού εσύ το έχεις ήδη, τότε δεν χρειάζεται να μακρύνεις αρκετά τις τρίχες σου.


Απόφυγε το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις

Το ίσως πιο συνηθισμένο λάθος, το οποίο κάνουν οι περισσότεροι όταν αφήνουν μούσια, είτε επειδή το αγνοούν, είτε επειδή απλά βαριούνται να ασχοληθούν, είναι το να μην δίνουν σημασία στο σωστό σβήσιμό τους. Τουτέστιν, αφήνουν τις τρίχες τους να κάνουν πάρτι στο λαιμό τους.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι στο λαιμό η τριχοφυΐα απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

Και να θυμάσαι, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου, πρέπει να δίνεις και το σωστό σχήμα στο μούσι σου. Δηλαδή, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, προτίμησε ένα τετράγωνο σβήσιμο , ενώ στην περίπτωση που έχεις έντονες γωνίες, καλό θα ήταν να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα πιο στρογγυλεμένο σβήσιμο.

Η μηχανή trimming θα γίνει η καλύτερή σου φίλη

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς σου να μακρύνεις το μούσι σου, πρέπει να έχεις υπόψιν ότι δεν μπορείς να αφήσεις τις τρίχες του στο έλεος. Επιβάλλεται να εφοδιαστείς με μια κουρευτική μηχανή/trimmer -αν δεν το έχεις ήδη κάνει- προκειμένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τριμάρεις ό,τι περισσεύει και να σουλουπώνεις το σχήμα, καθώς και με ένα χτενάκι -ναι αυτό που είχε ο παππούς σου στο τσεπάκι του πουκαμίσου του- που θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τι πρέπει να κρατήσεις και τι όχι.

Διατήρησέ το καθαρό και απαλό

Για να τα καταφέρεις θα χρειαστείς τα κατάλληλα προϊόντα: ένα σαμπουάν για γένια και ένα ειδικό λάδι, το οποίο θα εφαρμόζεις κάθε φορά μετά το λούσιμο.

Αυτά από εμάς και την επιτυχία την έχεις δεδομένη.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ