2018-06-16 10:30:36
Φωτογραφία για O ΑΓΕΣ στις ΗΠΑ ως καλεσμένος του στρατηγού Μίλεϊ
Ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, θα μεταβεί στις ΗΠΑ ως προσκεκλημένος του αρχηγού του στρατού ξηράς, στρατηγού Μαρκ Α. Μίλεϊ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη

Δευτέρα 16 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ο AΓΕΣ είναι προσκεκλημένος για την γιορτή του Αμερικανικού Στρατού, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον ομόλογο του, Αρχηγό του Στρατού Ξηράς των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συνάντηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως μια επιπλέον προσπάθεια για ακόμη περισσότερο “σύσφιξη” των σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία συνάντηση που είχε ο Στρατηγός Στεφανής με αξιωματούχους των Ηνωμένων πολιτειών στο γραφείο του στο ΓΕΣ διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα κατά τη διάρκεια της οποίας φάνηκαν τα αποτελέσματα κυρίως για τα ελικόπτερα Kiowa. Κατά την συνάντηση αυτή η αμερικανική πλευρά επικύρωσε την τεχνική υποστήριξη για όλους τους τύπους των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι σαν σήμερα στις 14 Ιουνίου 1775, με απόφαση του τότε «Ηπειρωτικού Κογκρέσου» (Continental Congress) συγκροτήθηκε ο Αμερικανικός.

Σήμερα ο Αμερικανικός Στρατός περιλαμβάνει 467.000 ενεργούς στρατιώτες, 343.000 εκ των οποίων ανήκουν στην Εθνοφυλακή του Αμερικανικού Στρατού και άλλους 206.000, οι οποίοι ανήκουν στις εφεδρείες του Στρατού (U.S.Army Reserves).

πηγή: onalert
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ