2018-06-16 12:00:14
Φωτογραφία για Χώνεψε το!
Κάποιοι περνούν δύσκολα με το στομάχι τους, και όχι γιατί δεν χωνεύουν καταστάσεις και ανθρώπους, αλλά φαγητά.

Όσο και αν ακούγεται μεγάλο το ποσοστό, είναι αλήθεια πως το 70% του πληθυσμού, έχει περιστασιακά ή και μόνιμα προβλήματα πέψης εκδηλώνονται από ελαφρύ φούσκωμα μέχρι βαριά δυσπεψία.

Τι προκαλεί το πρόβλημα:

Πέρα από τους γενετικούς παράγοντες και τα παθολογικά αίτια, η δυσπεψία προκαλείται από ποικίλους παράγοντες περισσότεροι από τους οποίους είναι προβλέψιμοι, όπως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, τροφές με φλούδες, είτε φρούτα είτε λαχανικά (μελιτζάνα), τα βαριά φαγητά όπως τα τηγανητά, τα λιπαρά, τα τσιγαριστά, τα λιπαρά και τα καυτερά φαγητά, κατ΄ επέκταση, τα καρυκεύματα και κυρίως τα πικάντικα. Επιπλέον, την πέψη εμποδίζουν το κάπνισμα, το αλκοόλ, το άγχος, ο καφές, τα πολλά αναψυκτικά, η ταυτόχρονη κατανάλωση φαγητού με υγρά.

Που πρέπει να απευθυνθώ:


Ο πλέον κατάλληλος γιατρός για το πρόβλημα σας είναι ο γαστρεντερολόγος ο οποίος θα πάρει το ιστορικό σας προκειμένου να αποφανθεί για ποιό λόγο έχετε θέμα. Ίσως σας καλέσει να κάνετε και κάποιες επιπλέον εξετάσεις, ώστε να γνωρίζει αν η κατάσταση σας πυροδοτείται από κάποιο παθολογικό αίτιο, ή αν την προκαλείται εσείς, με κάποιους παράγοντες που σας προκαλούν ενόχληση. Από εκεί και έπειτα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες.

Είτε θα αφορά σε κάποια φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της αιτίας, ή την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, είτε θα κληθείτε να ακολουθήσετε κάποια νέο διατροφικό πρόγραμμα από το οποίο θα απουσιάζουν τροφές και προϊόντα ύποπτα για την πρόκληση δυσπεψίας. Ταυτόχρονα θα σας προταθεί να περιορίσετε και όλους εκείνους τους παράγοντες που θεωρούνται συνένοχοι του προβλήματος, όπως το στρες, το κάπνισμα, το αλκοόλ κλπ

Τέλος, μπορεί επικουρικά να χρειαστεί να καταναλώσετε και κάποια αφεψήματα που θα βοηθήσουν το στομάχι να ηρεμήσει. Τα πλέον κατάλληλα γι ‘αυτή τη δουλειά είναι, η ματζουράνα, η μολόχα, ο δυόσμος, το κάρδαμο και το χαμομήλι.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ