2018-06-16 16:52:07
Φωτογραφία για Καλοκαιρινή ξεγνοιασιά στους Αμμόλοφους, την «Καραϊβική» της Καβάλας
Στιγμές δροσιάς, κοσμοπολίτικης διάθεσης, ξεκούρασης και... χαλάρωσης ένα περιβάλλον που θυμίζει ακόμα και Καραϊβική

Υπάρχουν κάποιοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα που - αν και δεν φιγουράρουν στις πρώτες σελίδες των τουριστικών οδηγών - ωστόσο αποτελούν μέρη απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που πάντα θα γοητεύουν όσους τα επιλέγουν.

Ένας από αυτούς είναι οι Αμμόλοφοι και η χερσόνησος του Βρασίδα στα λεγόμενα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Πέραμο.

Για να ανακαλύψει κάποιος αυτούς του προορισμούς αρκεί ένα ταξίδι 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Καβάλας, 40 χλμ. από την πόλη της Δράμας, 70 χλμ. από την πόλη των Σερρών και 140 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος αυτού του ταξιδιού ο επισκέπτης θ' ανακαλύψει την απόλυτη φυσική ομορφιά μιας ακτογραμμής και μιας χερσονήσου που μπορεί να μην είναι από τις πιο πολυδιαφημισμένες της χώρας, αλλά σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, σ' ένα ιδανικό περιβάλλον που θυμίζει ακόμα και Καραϊβική.


Οι τρεις πανέμορφοι κολπίσκοι των Αμμόλοφων είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Από τα ομορφότερα μέρη για κολύμπι, στην αρχή της ακτογραμμής των Αμμόλοφων, και αφού διασχίσετε έναν χωματόδρομο ενός χιλιομέτρου είναι η κατάφυτη χερσόνησος του Βρασίδα, στη Νέα Πέραμο, κάτω από τα ερείπια της βυζαντινής Ανακτορούπολης.

Οι Αμμόλοφοι εκτείνονται σε μήκος 15 χλμ. με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν πραγματικό στολίδι της περιοχής, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης, μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ. Εδώ ο επισκέπτης θ' απολαύσει το μπάνιο του σε μια μαγευτική θάλασσα μπορεί να πιεί τον καφέ ή το ποτό του, ακόμα και να γευματίσει ελαφρά σ' ένα από τα οργανωμένα beach bar που υπάρχουν, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει διακρίνεται μέχρι και ο Άθως. Στους Αμμόλοφους ο επισκέπτης θα συναντήσει πολύ και ενδιαφέρον κόσμο αλλά μπορεί να ζήσει μέχρι και ένα νέο Super Paradise χορεύοντας στους dance ρυθμούς του καλοκαιριού.

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες που θα επισκεφθούν τα «γυαλοχώρια» του Δήμου Παγγαίου έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε εκλεκτούς ψαρομεζέδες σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες της Νέας Περάμου ή της Νέας Ηρακλείτσας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Να δοκιμάσουν εκλεκτά κρασιά της περιοχής και το τσίπουρο που παρασκευάζεται με την παραδοσιακή μέθοδο της απόσταξης από τους δεκάδες αμβυκούχους που λειτουργούν τα καζάνια τους στο Δήμο Παγγαίου. Τόσο η παραλία της Νέας Περάμου όσο και της Νέας Ηρακλείτσας προσφέρονται για απογευματινούς περιπάτους, για βόλτες με ποδήλατα αλλά και για καφέ δίπλα στη θάλασσα. Στη Νέα Ηρακλείτσα υπάρχει οργανωμένη μαρίνα για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ