2012-06-03 11:12:07
Φωτογραφία για Η Ευρώπη περιμένει άτακτη χρεοκοπία στην Ελλάδα!
Έντεκα διεθνώς αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ, με άρθρο – παρέμβαση στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι υπαρκτός, καθώς η Ευρώπη πλέον είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει και να στηρίξει μία ευρωπαϊκή πορεία.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μια κυβέρνηση ευρείας στήριξης που θα προκύψει μετά την 17η Ιουνίου, η οποία θα υποστηρίξει την παραμονή της χώρας στο ευρώ σύμφωνα πάντα με τη συμφωνία, διαφορετικά είναι πιθανό η χώρα να προχωρήσει σε άτακτη χρεοκοπία με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

«Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τη χώρα μας και θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ότι αυτή θα χρεοκοπήσει άτακτα και θα αποχωρήσει από το ευρώ. Η κατάσταση είναι κρίσιμη: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λάθους που θα επιβαρύνει με μη αναστρέψιμο τρόπο τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές» αναφέρουν στο άρθρο τους οι οικονομολόγοι.


Και τονίζουν ότι η κυβέρνηση ευρείας στήριξης θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις για ταχύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

To κείμενο υπογράφουν:

Μάριος Αγγελέτος, Massachusetts Institute of Technology

Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics

Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γιάννης Ιωαννίδης, Tufts University

Γιώργος Κωνσταντινίδης, University of Schicago

Κώστας Μεγήρ, Yale University

Χάρης Ντέλλας, Universitat Bern

Νίκος Οικονομίδης, New York University

Μανόλης Πετράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Θανάσης Στέγγος, University of Guelph

Μιχάλης Χαλιάσος, Goethe University Frankfurt

Τρομολαγνεία η πραγματικότητα; Θα φανεί σε λίγο καιρό prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ