2018-06-16 17:51:36
Φωτογραφία για Ο Τζανέτος Φιλιππάκος για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, παραβρέθηκε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2018 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννη», κατά την οποία ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξη του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» και την υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» Παύλος Ραβάνης και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργος Καλούδης.


 

Παρέστησαν επίσης η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης καθώς και άλλοι Αξιωματικοί των Σωμάτων.

 

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, Προϊστάμενοι Κλάδων και Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου καθώς και άλλοι Αξιωματικοί.

 

Παρέστησαν επίσης μέλη και προσωπικό της «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ», εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ξεκινά αρχικά πιλοτικά σε (14) Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες Υπηρεσίες.

 

Τα έσοδα από την εφαρμογή του προγράμματος πιστώνονται αποκλειστικά στο λογαριασμό Αρωγής Ορφανών τέκνων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

 



Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Η μεγάλη επιτυχία της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στηρίζεται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ανακύκλωσης που επιτυγχάνουν υψηλή συμμετοχή των πολιτών.

 

Όταν ένα σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών βασίζεται μόνο στην εθελοντική συμμετοχή των πολιτών και στην περιβαλλοντική τους συνείδηση, οι ποσοτικοί στόχοι έχουν ένα όριο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

 

Σκοπός μας είναι η παροχή κινήτρων ώστε η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Είναι μεγάλη η χαρά μου, που συμβάλλουμε και εμείς, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως Ελληνική Αστυνομία, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο αίσθημα ευαισθησίας και ευθύνης προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Υπηρεσίες μας, στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

 

Τα κίνητρα αυτά θα ενισχύσουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των ορφανών παιδιών του προσωπικού του Σώματος.

 

Με την εφαρμογή του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος στο Υπουργείο μας, συμβάλλουμε στην προσπάθεια αλλαγής της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των αστυνομικών και πολιτικών Υπαλλήλων μας, μέσω της ανταπόδοσης στο κοινωνικό σύνολο, από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

 

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να καταφέρουμε να περάσουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος».
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ