2012-06-03 11:27:05
Φωτογραφία για Οργή στην Αίγυπτο για την ήπια ποινή του Μουμπάρακ
Χιλιάδες Αιγύπτιοι βγήκαν στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο αλλά και στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας τη νύχτα του Σαββάτου και διαμαρτυρήθηκαν επειδή θεωρούν «ήπια» την ποινή των ισοβίων δεσμών που επιβλήθηκε στον Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, τουλάχιστον 61 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του Μουμπάρακ. Οι διαδηλωτές στην Ταχρίρ κρατώντας σημαίες, ζητούσαν δικαιοσύνη για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των περσινών διαδηλώσεων.

Όπως δήλωσε ένας διαδηλωτής «τα ισόβια είναι για τον αιγυπτιακό λαό, ενώ για τον Χόσνι Μουμπάρακ είναι η αθώωση», υπονοώντας ότι η υπεράσπιση του έκπτωτου προέδρου προτίθεται να εφεσιβάλει άμεσα τη σημερινή καταδικαστική απόφαση εναντίον του.

Μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δεκάδες νεαροί Αιγύπτιοι εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου προέδρου Άχμεντ Σαφίκ στην περιοχή Φαγιούμ, νότια του Καΐρου.

Η επίθεση είναι η δεύτερη στα γραφεία του Σαφίκ τις τελευταίες ημέρες. Ο Σαφίκ ήταν ο τελευταίος πρωθυπουργός του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και το γεγονός ότι πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών εξόργισε τους αντιπάλους του, που τον θεωρούν σύμβολο ενός καθεστώτος που βγήκαν στους δρόμους για να ανατρέψουν με μαζικές διαδηλώσεις πέρυσι.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ