2018-06-17 10:19:08
Φωτογραφία για Τα MGallery της Accor στο νέο 5άστερο του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα;
Στο τέλος του 2019 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει, μετά από μία επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Λάμψα στο Σύνταγμα, το οποίο πιθανότατα θα φιλοξενήσει το brand των πολυτελών boutique ξενοδοχείων του ομίλου Accor τα Μgallery, σηματοδοτώντας μία ακόμη «ακριβή» άφιξη στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται την περίοδο αυτή σε συζητήσεις, χωρίς ωστόσο να έχει επέλθει η τελική συμφωνία, με στόχο το κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, που φιλοξενούσε στο μακρινό παρελθόν το πρώην ξενοδοχείο King's Palace κι εν συνεχεία τα γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας να μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο 160- 170 δωματίων.

Η συλλογή των ξενοδοχείων MGallery του γνωστού ξενοδοχειακού κολοσσού έχει το χαρακτηριστικό ότι κάθε ξενοδοχείο είναι μοναδικό από πλευράς σχεδιασμού και concept. Aυτή την στιγμή τα MGallery αριθμούν 91 ξενοδοχεία με ένα σύνολο 9.945 δωματίων σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόκειται να προστεθούν συνολικά 34 ξενοδοχεία με 4.425 δωμάτια συνολικά.


MGallery στο Σίδνεϊ

Στην Ευρώπη ο όμιλος διαθέτει συνολικά 54 ξενοδοχεία κάτω από το brand MGallery με ένα συνολικό αριθμό 5.084 δωματίων. Ο όμιλος Accοr είναι από τους πρώτους ξένους ξενοδοχειακούς ομίλους που επένδυσαν στην ελληνική αγορά- το Novotel στα πέριξ της Ομόνοιας γιόρτασε πρόσφατα τα 30α του γενέθλια- με ενδιαφέρον τώρα να ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση του.

Η συνολική επένδυση από πλευράς του ομίλου ΛΑΜΨΑ που έχει αναλάβει τη μακροχρόνια μίσθωση του 9ώρορου κτιρίου υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων, στα πέριξ των 18 εκατ. ευρώ (έναντι του αρχικού προϋπολογισμού των 16 εκατ. ευρώ), δεδομένου ότι απαιτούνται επιπλέον κεφάλαια για την στατική ενίσχυση του κτιρίου. Εφόσον οι σχετικές άδειες ληφθούν μέσα στο καλοκαίρι οι πρώτες εργασίες για τις ενισχύσεις μπορεί να ξεκινήσουν στις αρχές του φθινοπώρου ώστε η νέα μονάδα που θα συμπληρώσει τα δύο υφιστάμενα ξενοδοχεία του ομίλου, τη Μεγάλη Βρετανία και το King George, να λειτουργήσει στο τέλος του 2019.

Οσον αφορά την πορεία των δύο εμβληματικών πεντάστερων του Συντάγματος το πρώτο πεντάμηνο του 2018 εξακολουθεί να κινείται ανοδικά σε ποσοστό κοντά στο 10%, ακολουθώντας και την ανοδική τάση του τουρισμού της Αθήνας.Υπενθυμίζεται εδώ ότι κατά την περυσινή χρονιά, η Μεγάλη Βρετανία και το King George παρουσίασαν σημαντικά αυξημένη πληρότητα στο 75% (έναντι 68,4% το 2016) αλλά και εξίσου σημαντική αύξηση στη Μέση Τιμή Δωματίου στα 287,14 ευρώ (έναντι 258,56 ευρώ το 2016) διατηρώντας τα σκήπτρα της αθηναϊκής ξενοδοχειακής αγοράς. Κατά συνέπεια το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο αυξήθηκε κατά 21,78%.

Κατά τη διάρκεια του 2017, η εταιρεία προέβη σε αγορές γραφείων πρώτου, δευτέρου και τρίτου ορόφου επί της οδού Βουκουρεστίου 4, συνολικού ύψους 682 χιλ. ευρώ, προκειμένου να εντάξει το σύνολο του κτιρίου «Αθηνογένης» στο συγκρότημα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (υπενθυμίζεται ότι οι όροφοι 4ος – 7ος ήδη ανήκουν στην Μεγάλη Βρετανία) προσθέτοντας, εκτός από γραφεία και κοντά στα 15 δωμάτια.

Της Στεφανίας Σούκη
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ