2018-06-17 23:11:20
Φωτογραφία για Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392: Επιβεβαιώνεται ο ναζισμός και η «Αρχή του Αρχηγού»
Τα αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392 στη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνουν απόλυτα την ύπαρξη του Καταστατικού και του εγγράφου «Πρωτεσίλαος», που υπερασπίζονται τον εθνικοσοσιαλισμό ως ιδεολογία της συμμορίας και την «Αρχή του Αρχηγού» ως υπέρτατο κανόνα στη λειτουργία της. Εχουμε και άλλες φορές αναφερθεί σ’ αυτά τα δύο έγγραφα, που «καίνε» τη ΧΑ ως εγκληματικό μόρφωμα και γι’ αυτό τα αποποιείται ο φίρερ (όπως αποποιείται και όλη την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας). Τα αποποιούνται και άλλα στελέχη της ΧΑ, μεταξύ των οποίων και ο Χ. Παππάς. Προφανώς, κινούνται σ’ αυτή τη γραμμή, γιατί θέλουν να χτίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

 

Τα δύο αυτά έγγραφα είχαν σταλεί στο δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά το 1987. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, όταν κατέθεσε στο δικαστήριο (σε τρεις συνεδριάσεις), μία φορά το 1990 και άλλη μία το 1998 είχε παραθέσει εκτενή αποσπάσματα από αυτό το Καταστατικό και τότε η Χρυσή Αυγή δεν τόλμησε να μιλήσει για ψευδεπίγραφα έγγραφα
. Δεν το έκανε, γιατί το 1987 και για πολλά χρόνια στη συνέχεια, ο φίρερ και τα τότε λίγα μέλη και στελέχη της της ΧΑ, στο γραπτό και τον προφορικό λόγο τους έβγαιναν «φόρα παρτίδα» υπέρ του Χίτλερ, του Εθνικοσοσιαλισμού και της Αρχής του Αρχηγού. Δεν είχαν, λοιπόν, κανένα λόγο το 1987 να κρύψουν το Καταστατικό ή να μην το στείλουν ταχυδρομικά στον Ψαρρά.

 

Ο Χ. Παππάς κατέθεσε στην προδικασία στις 3 Οκτώβρη του 2013, μετά από ολιγοήμερη αναβολή. Ανάμεσα στ’ άλλα ρωτήθηκε: «Μεταξύ των περιεχομένων στην δικογραφία εγγράφων υπάρχουν ένα φερόμενο ως καταστατικό της Χρυσής Αυγής και ένα ενημερωτικό ιδεολογικού χαρακτήρα φυλλάδιο τιτλοφορούμενο “Πρωτεσίλαος“. Πώς σχολιάζετε τα συγκεκριμένα έγγραφα και παρακαλώ διευκρινίστε εάν απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σήμερα». Απάντησε: «Ουδεμία σχέση έχω με τα έγγραφα αυτά, ομολογώ σίγουρα κατά οιονδήποτε τρόπο δεν απηχούν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά ούτε και δικές μου και σε ό,τι αφορά το Καταστατικό είναι ένα κείμενο το οποίο πρωτοείδα στην Εφημερίδα των Συντακτών και το θεωρώ βλακώδες. Οσον αφορά στο έγγραφο Πρωτεσίλαος, ένα επίσης άγνωστο προς εμέ κείμενο, ανυπόγραφο, εκτός πολιτικής πραγματικότητας, παραληρηματικού χαρακτήρα το οποίο και δεν με εκφράζει» (οι επισημάνσεις δικές μας).

 

Οι ισχυρισμοί του Παππά ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα έγγραφα, τα οποία δεν απηχούν ούτε τις δικές του θέσεις ούτε τις θέσεις της ΧΑ, είναι ανυπόστατοι και προβάλλονται στην κατεύθυνση της «κατάκτησης» του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας. Στα αρχεία του Παππά, που βρέθηκαν στο σπίτι του στα Γιάννενα και κατασχέθηκαν, βρέθηκε και έγγραφο με τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής, Εσωτερικός Κώδικας» (δείτε εδώ). Το έγγραφο αυτό έχει έξι σελίδες, στις οποίες είναι αποτυπωμένα το γράμμα και το πνεύμα του Καταστατικού και του εγγράφου «Πρωτεσίλαος». Οτι δηλαδή η θεωρία της Χρυσής Αυγής είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και ότι τα πάντα εκπορεύονται από τον φίρερ Ν. Μιχαλολιάκο.

 

Στην τρίτη σελίδα αυτού του εγγράφου περιγράφονται οι έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, που είναι ταυτόσημες με τις έξι Διευθύνσεις που περιγράφονται στα άρθρα 1 και 2 του καταστατικού του 1987. Στην κεφαλή αυτής της σελίδας, με τίτλο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» φιγουράρει η λέξη «ΑΡΧΗΓΟΣ», ενώ στην τελευταία σελίδα του εγγράφου, που αναφέρεται στα «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ» διαβάζουμε: «Θεμέλιο για την πολιτική δουλειά η μονογραφία του Αρχηγού “Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη“ (…) «Σχεδιασμό της Πολιτικής Στρατηγικής κάνει μόνο ο Αρχηγός με το Πολιτικό Συμβούλιο και με οιοδήποτε Στέλεχος ή Μέλος κατ’ έγκλησή του. Μόνο ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να ανακαθορίσει θεμελιώδεις πολιτικές παραδοχές… Δλδ ΜΟΝΟ ο ΑΡΧΗΓΟΣ μπορεί να εντέλλει διαφορισμό από κοσμοθεωρητικές και ιδεολογικές παραδοχές ώστε να διαρθρωθεί άλλη πολιτική βάση» (οι επισημάνσεις δικές μας).

 

Στο έγγραφο που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά, λοιπόν, περιγράφεται η ναζιστική Αρχή του Αρχηγού. Ακόμα, στην άκρη της τρίτης σελίδας, που περιγράφει τις έξι Διευθύνσεις της ΧΑ, υπάρχει κατακόρυφη στήλη με τους τίτλους: ΧΡΥΣΗ ΣΤΟΑ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ – ΑΞΙΟΙ – ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ – ΙΠΠΟΤΕΣ – ΤΑΓΟΙ - ΟΜΑΔΕΣ. Αυτή η διάρθρωση παραπέμπει σε μεσαιωνική στρατοκρατική δομή, αντιγραμμένη σίγουρα από το μοντέλο που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, και όχι σε «νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα», όπως ισχυρίζονται τώρα ότι είναι οι νεοναζιστές της ΧΑ.

 

Στην τέταρτη σελίδα του εγγράφου που βρέθηκε στην κατοχή του Παππά διαβάζουμε (με γραφή αρχαιοελληνικού τύπου): ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ – ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ - ΑΞΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ. Παρακάτω: ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ -«εθνικοσοσιαλιστική βιβλιογραφία». Δίπλα οριζόντια: Εσωτερικός Κώδικας. Από κάτω: Καταστατικό και δίπλα: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας υπάρχει μια κατακόρυφη στήλη με τίτλο «Ανάπτυξη Πολιτικών και Ιδεολογικών θέσεων». Σ’ αυτήν ανάμεσα στ’ άλλα διαβάζουμε: ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ – Εθνικοσοσιαλισμός - Θεωρία της Ζωής, της φύσεως και του κόσμου.

 

Είναι, λοιπόν, φανερό πως ο Χ. Παππάς γνώριζε και γνωρίζει ότι το Καταστατικό και το έγγραφο «Πρωτεσίλαος» είναι έγγραφα της ΧΑ. Επειδή στα έγγραφα αυτά οι χρυσαυγίτες υπερασπίζονται τον Εθνικοσοσιαλισμό και την Αρχή του Αρχηγού, προσπαθούν να ελιχθούν δηλώνοντας ότι δεν είναι δικά τους έγγραφα. Αλλωστε, αυτό δεν είναι το μόνο στο οποίο ο Παππάς, ο φίρερ και όλα τα στελέχη της ΧΑ κάνουν κωλοτούμπα. Φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν ότι είναι ενάντια στη φασιστική βία και ότι –επειδή είναι πατριώτες- αν ζούσαν την εποχή της επίθεσης των γερμανών ναζί στην Ελλάδα θα αντιστέκονταν. Εντάσσεται κι αυτό στην προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, εμφανιζόμενοι σαν πολέμιοι δήθεν του εθνικοσοσιαλισμού.

 

Στα αρχεία του Παππά βρέθηκε το έγγραφο «Ορκος, Χρυσή Αυγή 30-6-1983». Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον όρκο: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας… Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις δια την Νίκην του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορέας είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης».

 

Οταν ο Παππάς ρωτήθηκε στην ανάκριση, αν υπάρχει οποιαδήποτε ιδεολογική ή άλλη συνάφεια του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού με τις θέσεις και απόψεις της Χρυσής Αυγής, απάντησε ψευδόμενος, ότι δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική συνάφεια και συμπλήρωσε: «Η Γερμανία επετέθη και τότε κατά της πατρίδας μας, αποκρουόμενη από τον γενναίο Ελληνικό στρατό, προξένησε όμως χιλιάδες θανάτους, πόνο και δυστυχία την περίοδο της κατοχής και γενοκτονίες μαρτυρικών χωριών σε όλη την επικράτεια». Πρόκειται για προσπάθεια αποφυγής της κατηγορίας μέσω της δημαγωγίας και του ψεύδους. Ο Παππάς δεν είναι κάποιο τυχαίο ή παρακατιανό στέλεχος της ΧΑ. Είναι από τα παλαιά στελέχη της και πιστός και στενός συνεργάτης του φίρερ. Ο δημαγωγικός και κάλπικος αντιχιτλερισμός του καταρρέει υπό το βάρος των ίδιων των γραπτών του.

 

Στα κατασχεθέντα έγγραφα του Παππά, που περιλαμβάνονται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 354, παράρτημα 1.4, υπάρχει άρθρο του με τίτλο «6 Απριλίου 1941: ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ». Στο άρθο αυτό ο Παππάς δεν ασκεί την παραμικρή κριτική στους χιτλερικούς που μακέλεψαν τον ελληνικό λαό, αλλά αντίθετα αναπαράγει τους ισχυρισμούς τους, ότι δεν επιτέθηκαν ενάντια στον ελληνικό λαό αλλά ενάντια στις βρετανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ελληνικό έδαφος. Αναγορεύει δε στη μεγαλύτερη ηθική αμοιβή τα συγχαρητήρια από τον εχθρό. Στην ουσία, ο Παππάς έρχεται να δικαιώσει τη στάση των Ταγμάτων Ασφαλείας που συνεργάστηκαν με τα χιτλερικά στρατεύματα ενάντια στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας του φίρερ Μιχαλολιάκου ήταν οργανωμένος στα Τάγματα Ασφαλείας, όπως ο ίδιος ο φίρερ αποκάλυψε καμαρώνοντας, σε ομιλία του στη Σπάρτη.

 

Στην ιστοσελίδα μας θα παραθέσουμε ολόκληρο το άρθρο του Χ. Παππά (δείτε εδώ). Εδώ περιοριζόμαστε σε μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα: «Το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 επεδόθη στην ελληνική κυβέρνηση διά μέσου του γερμανού πρέσβη Ερμπαχ διακοίνωση της κυβερνήσεως  του Ράιχ που εξηγούσε το λόγο της γερμανικής παρουσίας στην Ελλάδα. Η μακροσκελής διακοίνωση κατέληγε χαρακτηριστικά  ως εξής: “Δια του τρόπου αυτού η Ελλάς, ήτις υπήρξεν  το μόνο ευρωπαϊκό κράτος το οποίο επέτρεψεν εις τα αγγλικά στρατεύματα να θέσουν πόδα επί του ευρωπαϊκού εδάφους, ανέλαβεν έναντι της ευρωπαϊκής κοινότητας βαρεία ευθύνη. Αναμφιβόλως ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος δια την εξέλιξη ταύτην… Η κυβέρνησις του Ράιχ, καθιστώσα τούτο γνωστόν εις την ελληνική κυβέρνησιν τονίζει, ότι τα γερμανικά στρατεύματα δεν έρχονται ως εχθροί του ελληνικού λαού και ότι είναι μακράν του γερμανικού λαού η πρόθεσις, όπως πολεμήσει και καταστρέψη τον ελληνικόν λαόν ως τοιούτον“…» (οι επισημάνσεις δικές μας).

 

Ο Παππάς όχι μόνο δεν κάνει το παραμικρό σχόλιο σε βάρος των Ναζιστών, αλλά συνεχίζει παραθέτοντας ανακοίνωση του Γκέμπελς, μετά από την παράθεση της οποίας σχολιάζει: «Οι γερμανικές στρατιωτικές ενέργειες επομένως, δεν ελάμβαναν τον χαρακτήρα πολέμου  κατά της Ελλάδος και επισήμως συμφώνως με τα διπλωματικά ειωθότα αυτός ουδέποτε εκηρύχθη…» (η επισήμανση δική μας).

 

Ο Παππάς όχι μόνο δικαιολογεί εμμέσως τη συνεργασία των Ταγμάτων Ασφαλείας με τους χιτλεροναζιστές κατακτητές, αλλά δικαιολογεί με τον ίδιο τρόπο και την επίθεση των ναζιστών στην Ελλάδα. Κλείνει το άρθρο του γράφοντας: «Η μεγαλύτερη όμως ηθική αμοιβή είναι τα συγχαρητήρια του εχθρού. Ο ελληνικός στρατός είναι ο μοναδικός στρατός για τον οποίον αυτός ο ίδιος ο Χίτλερ εξέφρασε τον θαυμασμό του. Εκφωνώντας το γνωστό λόγο του αναφερόμενο στη βαλκανική εκστρατεία, ενώπιον του Ράιχσταγκ, στις 4 Μαϊου 1941, ο Φίρερ είπε: “…Η ιστορική δικαιοσύνη όμως με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους που αντιμετωπίσαμε ο έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ύψιστο ηρωϊσμό και αυτοθυσία“…» (η επισήμανση δική μας). Ο έρωτας του Παππά και όλων των Χρυσαυγιτών για τον Εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ δεν κρύβεται. Γι’ αυτό έκλεισε το άρθρο του εγκωμιάζοντας τον Χίτλερ για τα δήθεν συγχαρητήρια που έδωσε στον έλληνα φαντάρο.

 

Στα άρθρα μας με τίτλους «Οι φιο-ριτούρες δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια - Διαχρονικά ναζιστική οργάνωση η ΧΑ» και «Παραδέχονται ότι υπήρξε το ναζιστικό Καταστατικό - Μίχος, Παππάς και Γερμενής “καίνε“ τη ΧΑ» αποδείξαμε, ότι το Καταστατικό του 1987 και το έγγραφο «Πρωτεσίαλος» ήταν έγγραφα της ΧΑ, στα οποία καταδεικνύεται ο ναζιστικός χαρακτήρας της. Ο χώρος δεν επιτρέπει να επαναλάβουμε τα επιχειρήματα που αναπτύξαμε σ’ αυτά τα άρθρα, τα οποία μπορείτε ν’ αναζητήσετε στην ιστοσελίδα μας.

 

Επειδή, όμως, ο φίρερ και τα υπόλοιπα στελέχη της ναζιστικής συμμορίας ισχυρίζονται (ψευδώς), ότι το πρώτο και μοναδικό Καταστατικό της ΧΑ είναι αυτό που κατέθεσε ο φίρερ τον Αύγουστο το 2012 και τον ίδιο ισχυρισμό επαναλαμβάνουν κατά μόνας ή εν χορώ οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζιστών (αυτόν τον ισχυρισμό τον κάναμε «φύλλο και φτερό» στα προαναφερθέντα άρθρα μας), θ’ ασχοληθούμε λίγο και με αυτό το καταστατικό, γιατί από τα άρθρα του καταδεικνύεται -εμμέσως πλην σαφώς- η Αρχή του Αρχηγού, η οποία απλώς δεν αναφέρεται ως τέτοια.

 

Το άρθρο 17 αυτού του Καταστατικού αναφέρει:

 

«Γενικός Γραματέας του κόμματος - Αρμοδιότητες

 

Α) Προΐσταται όλων των κομματικών οργάνων και των διοικητικών δομών του κόμματος.

 

Β) Χαράσσει τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος, σε αρμονία προς τις προτάσεις του Τακτικού Συνεδρίου.

 

Γ) Εκφράζει την επίσημη κομματική θέση και εκπροσωπεί το κόμμα σε κάθε επίσημη εκδήλωση, καθώς και ενώπιον κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής.

 

Δ) Προεδρεύει στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

 

Ε) Επιλέγει, μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

 

ΣΤ) Ορίζει τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος.

 

Ζ) Επιλέγει τους υποψηφίους βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπροσώπους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές… και καταρτίζει τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.

 

Η) Συγκαλεί το Τακτικό και Εκτακτο Συνέδριο του Κόμματος  

Θ) Επιλέγει μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής , τα πέντε μέλη της “Επιτροπής αξιολόγησης υποψηφίων νέων μελών“ του κόμματος» (οι επισημάνσεις δικές μας).

 

Ο φίρερ, λοιπόν, επιλέγει τους πάντες και τα πάντα, σύμφωνα με τη μη αναφερόμενη Αρχή του Αρχηγού. Και βέβαια, έχει εξασφαλισμένη την ισοβιότητα ως φίρερ. Το άρθρο 16 αυτού του Καταστατικού αναφέρει:

 

Γενικός Γραμματέας του κόμματος - Ανάδειξη

 

1. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος αποτελεί το ανώτατο κομματικό όργανο κατά το διάστημα μεταξύ των Τακτικών Συνεδρίων, οι δε αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα.

 

2. Διαδικασία εκλογής νέου Γενικού Γραμματέα ανακύπτει στο Συνέδριο μόνο εφόσον το ζητήσει εγγράφως η απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων… Εφόσον δεν τεθεί θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο, ανανεώνεται αυτομάτως η θητεία του Γενικού Γραμματέα μέχρι το επόμενο Συνέδριο» (οι επισημάνσεις δικές μας).

 

Είναι γνωστό ότι τον Μιχαλολιάκο στη ΧΑ δεν τον προσφωνούν γραμματέα, αλλά οι πάντες τον προσφωνούν «αρχηγό». Κι όταν μπαίνει σ' ένα χώρο, ο Καιάδας (Γερμενής) ή ο Κασιδιάρης φωνάζουν «εγέρθητι» και όλοι σηκώνονται σε στάση προσοχής. Το… φιρεριλίκι ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να το κατοχυρώσει και στο «νόμιμο» Καταστατικό του 2012, βάσει του οποίου ανακηρύσσεται σε μονοπρόσωπο ανώτατο κομματικό όργανο, οι αποφάσεις του οποίου είναι υποχρεωτικές για κάθε άλλο όργανο (ή άτομο). Κατά τα άλλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη των νεοναζιστών ισχυρίζονται ότι για την οργανωμένη δολοφονία του στοχοποιημένου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και για τις εξίσου οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις στους αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ ο φίρερ είχε πλήρη άγνοια! Αυτός ο ισχυρισμός μόνο σαν κακόγουστο καλαμπούρι μπορεί να θεωρηθεί.

 

Περιττεύει να πούμε ότι με τα μεταφυσικά χαρακτηριστικά που έχουν προσδοθεί στον φίρερ της ΧΑ Μιχαλολιάκο, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων και να ζητήσει γραπτά την εκλογή νέου «γενικού γραμματέα». Πώς θα το κάνουν αυτό; Την ώρα που ακούνε το «εγέρθητι» του τελετάρχη και στέκονται «κλαρίνο» μέχρι να εισέλθει ο φίρερ, να καθήσει στη θέση του και ν' ακούσουν το παράγγελμα «καθήστε»; Μ' αυτό το τέχνασμα ο φίρερ εξασφάλισε την ισοβιότητά του ως «Ανώτατη Αρχή» της νεοναζιστικής συμμορίας, που αποφασίζει για τα πάντα και για τους πάντες.

 

Γεράσιμος Λιόντος

 

 

 

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16 ΙΟΥΝΗ

 

Πηγή: eksegersi.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ