2018-06-18 09:59:41
Φωτογραφία για Με μακριά μαλλιά και μούσια ο Σώρρας σε υπόγειο – Πώς τον έπιασε η ΕΛΑΣ
             Μία πληροφορία από ειδική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και επιτόπιες έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βοήθησαν ώστε να εντοπιστεί ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας και να συλληφθεί μέσα σε ένα υπόγειο στον Αλιμο, το απόγευμα του Σαββάτου.

         Σύμφωνα με πληροφορίες, ο… ιερέας Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη μετά από 14 μήνες αναζήτησης σε διαμέρισμα στον Αλιμο, όπου βρισκόταν από την πρώτη στιγμή της αναζήτησής του. Εκεί είχε βρει κατάλυμα μέσω της βοήθειας ενός μέλους της «Ελλήνων Συνέλευσις», που είχε διαμορφώσει ειδικά το υπόγειο, καθώς είχε καλύψει πόρτες και παράθυρα ούτως ώστε να μην μπορεί να δει κανείς στο εσωτερικό του και να μην υπάρχει ούτε υποψία πως σε αυτό θα βρίσκεται ο Σώρρας..... ΒΙΝΤΕΟ              Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον Ελεύθερο Τύπο πως ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν έβγαινε ποτέ από τον ειδικό χώρο και τα ψώνια συντήρησής του έκανε το μέλος του μορφώματος που συνελήφθη μαζί του.


           Ο καταζητούμενος είχε αφήσει μακριά μαλλιά και γενειάδα και προσομοίαζε σε παπά, όπως άλλωστε επισήμαναν πληροφορίες στο πρόσφατο παρελθόν. Ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας μετά από φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση εντόπισε τα ίχνη του και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τον Αρτέμη Σώρρα...........

  «Είμαι ελεύθερος, κυκλοφορώ ανάμεσά σας, ελεύθερος και ωραίος», δήλωνε στον Ελεύθερο Τύπο τον περασμένο Μάιο μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Νουλέζα, ωστόσο ένα μήνα αργότερα αυτή η ελευθερία φαίνεται πως διακόπηκε, όπως και τα συνεχή διαδικτυακά διαγγέλματα.

Οκτώ χρόνια φυλακή

Σημειώνεται πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, τον Μάρτιο του 2017, είχαν καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξης και πέντε χρόνια στέρησης των πολιτικών τους δικαιωμάτων, μετά από μήνυση που του έκανε ο κουμπάρος του και πρώην συνεργάτης του Φώτης Λεμπίδας, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Η σύζυγός του Βάια Ρουγκλίου πρόσφατα παραδόθηκε, καθώς το Εφετείο Πάτρας μείωσε την ποινή της από οκτώ χρόνια σε τρία και της έδωσε τη δυνατότητα να την εξαγοράσει. Εκείνη τότε πλήρωσε 40.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη.

Διαγγέλματα

Ο Αρτέμης Σώρρας, που εμφανίστηκε πολλάκις ως σωτήρας της χώρας με ανύπαρκτα δισεκατομμύρια, συνέχιζε τα παραληρηματικά ηχητικά του μηνύματα στο Διαδίκτυο σχεδόν σε καθημερινή βάση, ενώ αρκετές φορές δεν δίσταζε να εξαπολύει απειλές κατά τρίτων, ακόμη και πολιτικών προσώπων της χώρας.

Τοιουτοτρόπως κατάφερνε άλλοτε να «περνάει» μηνύματα και να απευθύνει συμβουλές προς τα «αδέλφια» του, τους Ελληνες, και άλλοτε να καθαιρεί πρώην συνεργάτες του στην οργάνωση ή ακόμα και δικηγόρους που είχαν αναλάβει υποθέσεις του. Τα «διαδικτυακά διαγγέλματα», λόγου χάρη, είχαν πείσει εκατοντάδες πολίτες να στείλουν εξώδικα στο Δημόσιο για να… πληρώσει τα χρέη τους.

Μπορεί η σύζυγός του πρόσφατα να εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών, ωστόσο ο ίδιος δεν το έκανε, καθώς, εκτός από τις δύο ποινές φυλάκισης 3 ετών και 28 μηνών που εκκρεμούν, έχει σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Διεθνές ένταλμα

Σημειωτέον, δε, ότι ύστερα από την εξαφάνιση του ζεύγους Σώρρα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιnterpol, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εγκατέλειψαν τη χώρα, ωστόσο αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Αλλωστε, ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχε διατηρήσει επαφές κυρίως στη Γερμανία από την εποχή που δούλευε ως οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών. Οπως αναφέρουν αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με τις έρευνες, πριν από την εξαφάνισή του περνούσε το χρόνο του σε ένα μικρό γραφείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ η τελευταία γνωστή του διεύθυνση ήταν σε ένα παλιό διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Μίλτος Σακελλάρης

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

https://www.eleftherostypos.gr/
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ