2018-06-18 22:57:40
Φωτογραφία για Aυτή είναι η ακριβής ώρα που πρέπει να κοιμάσαι αν ξυπνάς κάθε πρωί στις 7
Δύσκολα τα πράγματα Αν η δουλειά ή οι υποχρεώσεις σας απαιτούν στις 7 να είστε όρθιοι, σας έχουμε το κόλπο για να μην υποφέρετε (τόσο πολύ) με το πρωινό ξύπνημα.

06:45. Χτυπάει το πρώτο ξυπνητήρι. Το κλείνετε. 06:52. Χτυπάει το δεύτερ. Το κλείνετε και αυτό, όπως και το επόμενο, και το παραεπόμενο μέχρι που ξανανοίγετε τα μάτια σας στις 07:30, βλέπετε την ώρα και σηκώνεστε έντρομοι από τα σκεπάσματα για να προλάβετε να είστε στην ώρα σας.

Αν είστε από τους ανθρώπους που βιώνουν την ίδια ταλαιπωρία κάθε πρωί, υπάρχει ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Ίσως να έχετε ακούσει το στάδιο ύπνου REM (rapid eye movement). Είναι το πέμπτο και πιο βαθύ στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των οφθαλμών και είναι η φάση στην οποία ονειρευόμαστε.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη δυσκολία να ξυπνήσετε στις 7 το πρωι; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως
. Συμφωνα με την επιστήμη, όταν ο ύπνος σας διακόπτεται βίαια από έντονο θόρυβο την ώρα που διανύεται κάποιο στάδιο, είναι πολύ πιθανό να σηκωθείτε με νεύρα και κουρασμένη. Επιπλεόν, όσο πατάτε snooze και κλείνετε το ξυπνητήρι (για να κοιμηθείτε «5 λεπτάκια ακόμα»), βυθίζεστε ξανά σε κάποιο από τα στάδια του ύπνου και σε κάθε χτύπημα του ξυπνητηριού γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξυπνήσετε.

Το σάιτ μιας εταιρείας με είδη σπιτιού ανέπτυξε μια εφαρμογή που βάζει τέλος σε αυτό το φαύλο κύκλο, υπολογίζοντας ακριβώς την ώρα που πρέπει να πέσετε για ύπνο ανάλογα με την ώρα που έχετε να σηκωθείτε και να κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Έτσι, αν πρέπει στις 7π.μ. να είστε όρθιοι και να ετοιμάζεστε, οι ώρες που πρέπει να κατευθυνθείτε στο κρεβάτι σας από το προηγούμενο βράδυ είναι οι εξής. 

  

Ναι, αλλά με βάση ποια λογική το υπολογίζουν;

Απλά μαθηματικά. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 14 λεπτά για να αποκοιμηθεί και το κάθε στάδιο ύπνου διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Έτσι, υπολογίζουν ότι την ώρα που εσείς θα χρειαστεί να ξυπνήσετε, θα είναι η στιγμή που θα έχετε μόλις βγει από μια φάση του ύπνου, συνεπώς δεν θα διαταράξετε τον κύκλο του ύπνου σας.

Έτσι, θα σηκωθείτε πιο ξεκούραστοι και ευδιάθετοι, αλλά βασικά με λίγότερη δυσκολία.

Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε ενώ, φυσικά, μπορείτε να «παίξετε» με την εφαρμογή προσαρμόζοντας τη στην ώρα που εσείς επιθυμείτε να σηκωθείτε.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ